Propostes per a un Nadal Solidari

Viu un Nadal més solidari que mai amb les propostes que t’oferim. Perquè el teu gra de sorra pot fer que la il·lusió del Nadal arribi més lluny que mai! 
1.- Compra regals solidaris

El Nadal és un bon moment per sentir-te més bé que mai comprant. Aposta per la compra responsable en les teves compres nadalenques i regala solidaritat als que més estimes.

A més, pots fer les teves compres online, a través de l’ecommerce social El Mercat Social, on podràs trobar un ampli ventall de productes i serveis amb els què es pot ajudar a fer realitat els projectes solidaris de més de 20 entitats socials.

2.- Regala un amic invisible solidari

Apropant-se el Nadal arriben els amics invisibles. És el moment de fer regals a amics, familiars i companys de feina amb un pressupost més ajustat.

El Mercat Social proposa 6 regals per menys de 10 euros amb els què es pot fer un detall únic, elaborat a mà i on et sentiràs més bé que mai comprant amb només un click.

3.- Contracta càterings solidaris pels teus àpats de les festes

Si vols deixar la cuina de banda aquestes festes, fes que entitats socials com la Fundació Ared o la Fundació Rubricatus s’encarreguin de portar a la teva taula els millors àpats. Ofereixen un ampli ventall de propostes i no hi faltarà la qualitat i el bon servei.

Demanant pressupost a través d’El Mercat Social obtindràs descomptes i promocions especials. Aprofita-les!

4.- Visita la 1a Fira de Consum Responsable

Amb l’objectiu d’impulsar una economia plural, sòlida, cohesionada i responsable, s’engega aquest any la 1a Fira de Consum Responsable a la Plaça Catalunya de Barcelona, des del 19 de desembre al 4 de gener.

Aprofita per visitar la Fira i descobreix productes, serveis i activitatsd’empreses i entitats que permeten practicar un consum responsable i de proximitat.

5.- Dóna una joguina amb la campanya de la Creu Roja Joventut “Hi ha moltes joguines, una manera d’ajudar”

Creu Roja Joventut ha posat en marxa a tot l’Estat la seva campanya amb més de 500 punts de recollida de joguines per a més de 60.000 infants.

Participa-hi portant un joc o una joguina. Es demana que siguin nous, preferiblement educatius i que no siguin bèl·lics i ni sexistes.

6.- Fes-te voluntari per a la campanya #1miliódegràcies de la Fundació Arrels

Des del 4 de desembre al 5 de gener, la Fundació Arrels tindrà un estand a cada centre de l’FNAC a Barcelona i oferirà a tothom que passi per allà ensobrar els regals que comprin durant aquestes dates. L’objectiu és aprofitar el contacte amb la gent per explicar la feina de l’entitat amb les persones sense sostre i la nova campanya 1miliodegracies.org.

Fes-te voluntari un matí, tarda o vespre en el repte #ningúdormintalcarrer. La teva tasca serà ensobrar els regals que comprin els clients de l’FNAC i aprofitar per explicar la feina d’Arrels.

7.- Col·labora amb el III Tió dels Aliments Solidaris de la Fundació Joia

Els propers 16 i 17 de desembre la Fundació Joia, en col·laboració amb la Creu Roja Barcelona,  celebra el III Tió dels Aliments Solidaris i hi pots col·laborar amb aquest recapte d’aliments per als infants.

L’acte es realitzarà de 9.00 a 17.00 hores i hi pots aportar farinetes, purés infantils, llet de continuació, i tots els aliments que es puguin destinar a nadons i infants.

8.- Consulta el mapa interactiu Pam a Pam i aposta per una consum responsable i d’economia solidària

Per Nadal pots tenir la intenció d’apostar pel consum responsable però no sempre es coneixen els llocs on es pot fer una compra que potenciï l’economia solidària. Per això pots consultar Pam a Pam, un mapa interactiu que mostra punts de consum responsable i economia solidària.

Tens més de 200 punts que per a que puguis decidir on i què comprar, on invertir els seus diners i, així, fomentar un model econòmic més just i sostenible.

9.- Fes un donatiu per combatre la soledat de les persones grans

El Nadal és un moment de l’any especialment delicat per a les persones grans que es troben soles. Amics de la Gent Gran vol seguir posant remei a aquesta situació portant caliu i reconeixement a les vides de centenars de persones grans.

Per això, amb un donatiu econòmic es pot fer molt per les persones grans: rebre un regal de nadal d’un voluntari i viure una estona de companyia junts, que una persona gran participi al Gran Dinar de Nadal…

Font: Xarxanet.orgnadalsolidari