4 idees d’El Mercat Social per fer regals solidaris creats per entitats socials

La botiga en línia de la FCVS hi trobaràs desenes de propostes perquè no t’hagis de trencar massa el cap per trobar detalls solidaris, amb valors i sostenibles per aquest Nadal. A més, ofereix la promoció d’enviament gratuït en totes les comandes fetes fins al 14 de desembre

Les entitats socials no han abaixat al persiana ni en temps de pandèmia i aquest Nadal ofereixen molts productes per viure unes festes solidàries. Pots regalar moda èticalots l’alimentació, petits detalls per decorar la llar i jocs i joguines per a totes les edats.

A El Mercat Social, la botiga en línia de difusió i venda de productes d’entitats socials de la Federació Catalana de Voluntariat Social, hi trobaràs més de 250 propostes per comprar amb el cor i amb el cap. A més, del 10 al 14 de desembre hi ha enviament gratuït i no pagaràs res perquè el producte t’arribi a casa.

1-. Moda ètica

Una de les novetats de l’any en moda ètica i sostenible són les Bambes Ande Dem, de Top Manta (Associació Popular de Venedors Ambulants de Barcelona): són unisex, urbanes i fabricades en petits tallers de calçat local i artesanal.

Des de Back to Eco continuen ampliant el catàleg amb productes sorgits de texans reciclats com el barret sostenible fet del fil Infinit Denim en moulinita blava, grisa o gris-blava. El fil Infinit Denim està elaborat a partir de fibres reciclades en un 65% i un 35% de lyocel·la i l’ús d’aquest teixit sostenible suposa un estalvi de 714 gr de CO2 a l’atmosfera.

Una mascareta s’ha convertit en un producte quotidià i Creadones s’han inventat una mascareta-Collaret feta a mà amb teles de cotó homologades i amb una bossa per guardar-la. Dona Kolors, el projecte del Lloc de la Dona de les Germanes Oblates, ha dissenyat per aquest hivern una ronyonera de roba amb teixits combinats amb cremallera.

2-. Detalls de Nadal

El 31 de desembre pots vestir la taula amb els posa raïm de ceràmica elaborats pel Centre Especial de Treball per a persones amb discapacitat intel·lectual d’Alpi, a l’Hospitalet de Llobregat, i amb les tasses il·lustrades per Joana Santamans, que serveixen per finançar el programa ‘Dones Amb Llar’, del Centre Assís, o les de la Fundació Portolà, decorades amb motius ben nadalencs.

3-. Lots d’alimentació

Torrons i neules, llonganisses artesanes i ametlles garrapinyades, melmelada de poma caramelitzada i carquinyolis artesanals, vins i caves… La gastronomia amb valor social va íntimament lligada a aquests temps de Nadal i El Mercat Social recull una gran varietat de lots elaborats amb grans dosis d’afecte i passió per persones d’entitats com La Calaixera (Arep), Ordi, Ilersis, AredAlbaPortolà i Rubricatus.

4-. Jocs i joguines sense límit d’edat

No hi ha edat per jugar, perquè la imaginació no té límits. Per passar temps amb la família o amb les amistats aquestes festes podeu jugar a L’aualé, un joc d’estratègia molt implantat al Senegal i a Guinea Equatorial. El produeix un taller artesanal de joves i dones d’Ak Benn, al Senegal, i amb la seva adquisició contribueixes al seu aprenentatge i formació.

També podeu passar l’estona amb el joc de cartes per treballar el malbaratament alimentari de (Des)vestint aliments i anar aprenent de forma amena aspectes ètics relacionats amb la traçabilitat dels aliments que es consumeixen habitualment.

Font: Xarxanet.org