Entitats d’El Mercat Social vendran els seus productes a la Fira situada a la Plaça Catalunya per tal que tothom que vulgui pugui sumar-se al Consum Responsable i l’Economia Social i Solidària. Per les persones, per a tu, per al planeta, pel futur, per a la vida!
Enguany, la 7a Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària està dedicada a promoure els productes i serveis locals. L’objectiu és ajudar les persones que viuen a Barcelona a incloure a la vida quotidiana hàbits i pràctiques concretes que siguin saludables, sostenibles i que ajudin a assolir la justícia social.
Del 17 al 30 de desembre a la plaça de Catalunya hi trobareu 29 casetes més l’Espai Consum Responsable amb un ampli ventall d’artesania, roba i altres complements tèxtils, cultura, llibres, alimentació envasada, cosmètica, joguines i altres productes de petit regal que us ajudaran a escollir, a la ciutat de Nadal, allò bo i local!
Algunes entitats d‘El Mercat Social de la Federació Catalana de Voluntariat Social també hi seran perquè puguis conèixer-les i comprar els seus productes per fer un detall amb valor aquestes festes.
Podeu consultar tota la informació de servei en aquest enllaç.
Sobre la Fira
L’ús responsable dels recursos, no malbaratar ni energia ni aliments, reaprofitar sempre abans de produir de nou… unes pràctiques que cal fomentar per a transformar Barcelona en una ciutat responsable i sostenible, i, així, donar resposta a les crisis i emergències climàtica, econòmica i social.
També, a l’Espai Consum Responsable, es podrà obtenir informació de pràctiques i projectes concrets per sumar en allò bo i local i per aprofundir en el consum responsable i l’economia social i solidària cada dia de l’any.
A més, a l’espai de l’Esfera podreu deixar la vostra empremta explicant que feu ja i que voleu fer per sumar en allò bo i local. També, qui vulgui, podrà pujar les seves idees inspiradores, pujant una foto i la seva acció a les xarxes socials, amb el hashtag #sumemBoiLocal.
La 7a Fira s’ubica a la corona exterior de la plaça Catalunya, i està oberta en horari habitual d’11.00 a 20.30 hores, excepte els dies de Nadal i Sant Esteve, que romandrà tancada. El dia d’obertura, el divendres 17 de desembre, i els 20 i 21 comença a les 16.00 hores. El 24 de desembre, la Fira tanca a les 18.00 hores. I el dia de cloenda, el 30 de desembre, tanca a les 20.30 hores. La visita a la Fira està organitzada, de manera que se segueix un recorregut delimitat.
Què trobareu a la Fira
La Fira ofereix productes que es podran adquirir de cara a les festes i celebracions nadalenques. A més de l’Espai Consum Responsable, l’oferta de 39 organitzacions, empreses i iniciatives de l’ESS i consum responsable són una mostra d’allò que es pot trobar tot l’any i en la gran majoria de sectors i activitats econòmiques: artesania, roba i altres complements tèxtils, cultura, llibres, alimentació envasada, cosmètica, joguines i altres productes de petit regal.
A la Fira, podreu trobar les següents iniciatives, segons l’ordre que les trobareu a la Fira:
- QUEVIURE. Majorista distribuïdor de consum responsable, que ofereix productes ecològics, de proximitat, comerç just, i fets per altres cooperatives.
- KULT. Una comunitat oberta de pensament, cultura i acció interessada en la cultura de ruptura, el pensament crític i la transformació social.
- DIAMBAAR. Marca de roba slow fashion produïda als tallers de DIOMCOOP, amb dissenys que combinen el color de les teles d’Àfrica negra amb l’estil cosmopolita de Barcelona. DIOMCOOP. Cooperativa d’iniciativa social per a donar resposta sostenible i en el temps a les necessitats d’inclusió social i laboral de persones migrades en situació de vulnerabilitat.
- Mima’t Biocosm-Ètica. Productes de cosmètica ecològica, sostenible i ètica.
- Associació Arcàdia de Can Batlló. La seva activitat gira en torn la consecució de la salut biopsicosocial, partint de la prevenció primària i educativa de les persones, des de la infància fins a la senectut.
- Llibre Solidari. Projecte solidari per a captar recursos amb els quals ajudar a les persones i col·lectius més necessitats.
- Botiga a Granel. Botiga que, en forma de cooperativa sense afany de lucre, ofereix productes amb certificació ecològica, de proximitat, vegans i sense residu (o residu mínim).
- COOP DE TOP MANTA. El Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona presenta les seves col·leccions de roba amb la marca Top manta, amb l’objectiu de millorar les condicions de vida dels manters i de seguir amb la lluita contra el racisme i la persecució que viuen.
- Mujeres Pa’lante. Grup de dones de diversos països d’origen que han creat un espai de trobada, reconeixement, acompanyament, solidaritat mútua, per trobar un camí comú per aconseguir un món millor i més just per a tots i per a totes.
- La Tregua. Arte y Transformación Social. Formació artística amb valors cooperatius; formació decolonial, per promoure el pensament crític i l’acció social; espais per crear des de la trobada, tallers participatius i desenvolupament de projectes amb impacte social.
- Creadoness -Moda Sostenible. Una marca ètica de moda sostenible a Barcelona, que neix del programa formatiu d’emprenedoria tèxtil a dones en risc d’exclusió social.
- ENDORPHINS by Fundació Tallers. Bijuteria artesanal dissenyada, produïda i distribuïda per les persones del Servei de Teràpia Ocupacional de la Fundació Tallers.
- Fundació el Xop. Centre ocupacional que promou l’autodeterminació, treballant en la defensa de la igualtat i els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies.
- CO GSIS BARCANOVA. L’entitat té la missió d’aconseguir la màxima qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.
- sObres Mestres. Organització d’esdeveniments pop-up culinaris per evitar el malbaratament alimentari.
- Llibre local – Institut de l’Ecoedició de Catalunya. Una iniciativa que pretén identificar els llibres que s’han fabricat íntegrament per empreses del nostre país.
- Associació Som del barri. Associació feminista mixta d’autoocupació col·lectiva i desenvolupament econòmic local de Nou Barris.
- Art Social – Neret. Projecte de l’Associació Neret Social, que té com a objectiu promoure i visibilitzar l’art social.
- L’Olivera i Casa Dalmases. Un projecte d’agricultura social que genera oportunitats d’inclusió social per a joves amb necessitats especials, elaborant l’únic vi de la ciutat de Barcelona.
- Lalolad’Àfrica. Peces i complements artesanals i únics elaborats amb tèxtils originals africans.
- Associació cultural El Lokal. Col·lectiu provinent de l’Ateneu Llibertari del Poble Sec i de gent del barri Xino. Començà obrint un espai al centre de Barcelona per a la creació i l’experimentació de nous projectes, com a punt de trobada de lluites i resistències, i mitjà per a la venda i distribució de materials alternatius i de cultura llibertària.
- Impulsem sccl recolçant l’emprenedoria social i solidaria. Cooperativa d’iniciativa social que treballa per a la millora de la qualitat de vida de les ciutadanes i ciutadans, desenvolupant accions de caràcter integrador en els àmbits educatiu, social, laboral i de formació permanent.
- Andròmines Eines Assolides. La lluita contra l’exclusió des de la dignitat i igualtat d’oportunitats de les persones i la protecció del medi ambient des de la defensa de l’entorn i la seva sostenibilitat.
- Hache Upcycling. Una marca de disseny de Barcelona que transforma material reciclat o que està fora del circuit de consum per introduir-lo novament al mercat. Producció local, d’edició limitada i respectuosa amb el medi ambient.
- DEPILSIL. Empresa familiar amb responsabilitat davant la societat i al medi ambient que produeix l’únic guant depilatori usat com a sistema de depilació sense agressió i apte per a tota mena de pells.
- Esclat Grup Social. Ofereix diferents serveis d’atenció i suport a les persones amb pluridiscapacitat i a les seves famílies, que s’adapten a les seves necessitats educatives, socials, laborals i personals.
- Tallers Art Integrat. Un projecte d’inserció sociolaboral centrat en l’àmbit de l’artesania per a joves en risc d’exclusió.
- LA RAPOSA DEL POBLE SEC. Una cooperativa on conviuen un bar vegà i una llibreria feminista.
- La Tinta del Poble Sec. Laboratori de creació, cultura i pensament crític.
- Xarxa de dones cosidores. Són grups de cosidores treballant en Xarxa amb producte propi.
- ASPASIM- PRODUCTES SENTIT. Potencien el benestar i inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual greu a través de projectes educatius, ocupacionals, d’habitatge, de salut i d’oci.
- Engrunes. Proporcionen a les persones en risc d’exclusió social o excloses, suport personal, un treball retribuït que els permeti reincorporar-se novament a una vida social i laboral activa.
- Ordi Natura. Ofereix una gamma de llavors caramel·litzades amb diferents gustos, per acompanyar els vostres plats de manera senzilla, ràpida i divertida.
- ACIDH / projecte PA PÉ. Atenció integral a les persones amb Funcionament Intel·lectual Límit (FIL) i Discapacitat Intel·lectual Lleu (DIL) i oberta a altres limitacions socials.
- 8UIT. Disseny tèxtil per a la llar ecològic, fet a mà i de km0, amb fibres naturals i consciència animal.
- CO BOGATELL. Contribuir amb suports i oportunitats a què cada persona amb DI participi de manera activa en la seva vida, creient i confiant en les seves capacitats, escoltant les seves il·lusions i respectant els seus drets.
- Federació Catalana d’Autisme. Formada per a 26 entitats que treballen per a millorar la qualitat de vida de les persones amb autisme.
- ASSOCIACIO D’ARTESANES UNIDES 9 BARRIS DE BARCELONA. Artesania local i única, per la promoció de l’economia local de Nou Barris.
- Descontrol Editorial. Editorial que transformant la societat, perquè els llibres són armes d’instrucció massiva.
Per visitar la 7a Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària podeu consultar tota la informació de servei en aquest enllaç.