La FCVS participa en la 3a edició de la Fira de l’Economia Solidària del Camp de Tarragona

Hi serà present en un estand on s’aproparà informació d’El Mercat Social i del Guanyem-hi tots!, dos programes on tothom pot implicar-s’hi i promoure l’Economia Social i Solidària

Torna la Fira d’Economia Solidària del Camp de Tarragona per celebrar la seva 3a jornada després que l’edició del 2020 s’hagués de suspendre per garantir les mesures de protecció de la Covid19.

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) és una de les 25 iniciatives socials i cooperatives  del Camp de Tarragona que es trobaran el proper dissabte 12 de juny, a la plaça Corsini de Tarragona.

L’objectiu de la Fira és donar a conèixer en què consisteix el moviment de l’economia social i solidària i visibilitzar totes aquelles iniciatives econòmiques del territori que estan treballant per posar la vida al centre i amb una voluntat transformadora. Es tracta de la trobada de referència de l’Economia Social i Solidària del Camp de Tarragona tant per les cooperatives com per totes aquelles persones que volen sumar-se per fer dels pobles i ciutats, un lloc on valgui la pena viure, relacionar-se, emprendre i treballar.

Aquesta 3a edició arriba amb voluntat de reivindicar el cooperativisme com una forma d’emprenedoria que té una gran capacitat de resiliència en èpoques de crisi perquè construeix alternatives per aconseguir llocs de feina més dignes, en projectes d’autoorganització laboral, on les persones son el centre del projecte i on les sòcies i treballadores s’organitzen de forma horitzontal i igualitària.

Vine a visitar la FCVS a la Fira

La FCVS serà present en la Fira que se celebrarà el 12 de juny en un estand per informar a tothom que s’apropi com implicar-se en les entitats del territori fent voluntariat i com promoure l’ESS a través de dos programes de la FCVS: El Mercat Social i Guanyem-hi tots!.

A l’estand de la FCVS també es podrà conèixer els productes i serveis d’Aprodisca i el Taller Baix Camp, dues entitats de la FCVS sòcies d’El Mercat Social del Camp de Tarragona.

Guanya un dels dos lots de productes d’El Mercat Social en la Gimcana Cooperativa

L’edició de la FESCT d’enguany incorpora noves activitats al voltant de la fira. S’ha programat una sèrie d’actes previs que col·laboren a fer més visible els beneficis de l’economia social i solidària i amb l’objectiu d’arribar a tots els públics.

Entre els actes hi destaca una Gimcana Cooperativa que consisteix en un joc virtual per descobrir les diferents iniciatives de l’economia social i solidària del Camp de Tarragona. Aquesta activitat està pensada per realitzar-la en família, amics, o bé sols i de forma lliure i en línia, entre el 8 i el 10 de juny.

Hi ha diferents premis en joc, que se sortejaran entre les persones participants, el mateix 12 de juny a la plaça. Podreu guanyar dos premis d’El Mercat Social de les entitats Aprodisca i Taller Baix Camps, així com tiquets per a visites guiades, val regal per un tractament de fisioteràpia, matrícula gratuïta per l’Estudi de música, DVD’s documentals, llibres, material d’oficina, vals d’alimentació, etc.

Una Fira adaptada als nous temps

La clausura de tots els actes programats en el marc de la FESCT 2021 tindrà lloc a la plaça Corsini, el 12 de juny. Fins a 25 cooperatives i entitats hi seran presents amb els seus expositors i activitats. A més, totes les persones que vulguin emprendre alguna activitat econòmica des dels valors de l’economia social i solidària, tindran l’oportunitat d’obtenir un primer assessorament i orientació a l’estand de CoopCamp.

L’organització de la Fira està dissenyada perquè respecti totes les mesures de seguretat Covid i que tant expositores com visitants se sentin segures de participar-hi. És per aquest motiu que l’edició d’enguany només contempla celebrar-se en la franja de matí.

La programació de la tarda consistirà en un espai intern d’intercooperació per a les cooperatives assistents a la Fira i que servirà per treballar punts en comú.

Recuperar la presencialitat

Aquesta 3a edició significa també el retorn de la presencialitat d’algunes de les activitats proposades per l’Ateneu CoopCamp.

Tot i que la situació de pandèmia va obligar a anular l’edició 2020, l’Ateneu va transformar aquesta trobada de cooperatives en l’edició del Catàleg de l’Economia Social i Solidària del Camp de Tarragona, una eina que facilita, agilitza i simplifica la compra, el consum i la contractació local i responsable i que compta amb la presència de 63 organitzacions de l’Economia Social i Solidària del Camp de Tarragona.

La iniciativa de la FESCT compta amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i el finançament del Ministerio de Empleo y Seguridad Social.