Magic Line, una mobilització solidària a favor de les persones més vulnerables

Totes aquelles persones que vulguin col·laborar en la Magic Line poden comprar la samarreta, la polsera i la llibreta de la ML a través d’El Mercat Social.

El proper diumenge 5 de març torna la Magic Line, una mobilització solidària organitzada per l’Obra Social de l’Hospital Sant Joan de Déu a favor de les persones més vulnerables. La campanya, que engloba més de 300 activitats solidàries i la implicació d’un centenar d’empreses i institucions, té com a objectiu recaptar diners per tal de destinar-los als programes socials de Sant Joan de Déu i entitats properes que ofereixen ajuts socials, pisos d’inclusió, teràpies complementàries, cooperació internacional i recerca. Aquest any la Magic Line commemorarà el 150è aniversari de l’hospital Sant Joan de Déu, fundat el 1867.

Una caminada amb quilòmetres d’il·lusions

L’esdeveniment central de la iniciativa Magic Line és la caminada -no competitiva- que es realitza en equips d’entre 5 i 20 persones amb la possibilitat d’escollir un recorregut de 10, 15, 20, 30 o 40 quilòmetres. La caminada és un esdeveniment esportiu de transformació social que promociona valors com la solidaritat i la responsabilitat, la inclusió i criteris ètics, com el respecte als drets humans, el medi ambient i la salut pública. Al mateix temps també dóna peu al reconeixement entre entitats compromeses amb la transformació social.

Totes les rutes començaran a Nou Barris, creuaran Collserola, inclouran un descans a Montjuïc i conclouran amb el concert per a la inclusió, una festa solidària que té lloc a la plaça de la Catedral de Barcelona. L’actuació comptarà amb la participació de persones en risc d’exclusió i artistes de renom que hi col·laboren per oferir una proposta cultural única.

El preu per equip és de 40 euros que, com la resta d’activitats, es destinaran als programes de Sant Joan de Déu per afavorir els col·lectius amb què treballa la institució en els àmbits del sensellarisme, la salut mental, la discapacitat intel·lectual, la dependència, la infància hospitalitzada, la investigació biomèdica, la cooperació internacional i la immigració.

A qui s’ajuda?

Des del 2014 s’han recaptat més de 600.000€ que han fet realitat programes com: ajuts socials, pisos d’inclusió, teràpies complementàries, cooperació internacional i recerca.

Per exemple, la Magic Line permet que…

El Joan visqui a una llar des d’on recuperar rutines amb el suport de treballadors socials
La família del Jan disposi de medicaments i ortopèdia altament especialitzada
La Isabel faci sessions de musicoteràpia que l’ajuden a estabilitzar-se i sentir-se millor
El Mamadou pugui arribar per carretera al centre sanitari del seu poble
… i que centenars de persones més puguin millorar la seva qualitat de vida

Captura de pantalla 2017-02-27 a les 14.44.44

 

Productes solidaris

Totes aquelles persones que vulguin col·laborar en la Magic Line poden comprar la samarreta, la polsera i la llibreta de la ML a través de El Mercat Social. Les persones que adquireixin els productes a través d’aquesta plataforma podran escollir si es realitza l’enviament a domicili o passen a recollir-los a la seu de la Federació Catalana de Voluntariat Social (Carrer Grassot, 3, Barcelona). Per a més informació, podeu contactar amb gestiomercat@voluntaris.cat o al telèfon 93 314 19 00 (de dilluns a divendres de 10 h a 14h).

Els productes també es podran adquirir a la botiga Magic Line (Carrer Puiggarí, 5-7, Barcelona)

Una iniciativa exitosa i inclusiva

Des de l’any 2014, el primer any que es va celebrar la caminada, la Magic Line de Sant Joan de Déu ha recaptat més de 600.000 euros, que s’han destinat a una cinquantena de programes socials. A més a més, l’esdeveniment incorpora en l’organització les persones dels col·lectius que atén al seu dia a dia, en les quals hi participen com a persones voluntàries el dia de la caminada, formant part dels equips i dinamitzant-ne el recorregut i la festa final.

Font: xarxanet.org