Llançancament massiu de petons pel Dia de l’Infant Hospitalitzat

L’acció pretén sensibilitzar la població de les implicacions que l’hospitalització pot tenir en els i les més petites i fer un homenatge a totes les persones que els acompanyen i cuiden durant la seva hospitalització.

L’hospital Universitari Vall d’Hebron s’ha sumat a la iniciativa del proper 13 de maig a les 12h, promoguda des de la Fundación Atresmedia, per tal de commemora el Dia de l’Infant Hospitalitzat.

Aquesta acció consistirà en un llançament massiu de petons i tindrà lloc a l’Àrea Maternoinfantil de la Vall d’Hebron on professionals, pacients, familiars, amics…podran llançar a l’aire un petó per tots aquells nens i nenes hospitalitzats del nostre país. Aquesta acció es farà de manera simultània a 150 hospitals estatals i compta amb el suport de diverses entitats de voluntariat, moltes de les quals treballen en el dia a dia de l’hospital, i contribueixen en la humanització dels hospitals pels infants. Algunes de les entitats que hi participen són:la AECC, la Fundació Abracadabra, Fundación Aladina, la FEPNEC, Fundación Menudos Corazones, Fundación Pequeño Deseo, Fundación Theodora, Asociación Infantil Oncológica Comunidad de Madrid, Fundació Blas Méndez Ponce, Fundación Curarte, Juegaterapia, Make a Wish, Pallapupas, Fundación Ronald Mc Donald…

Amb aquest acte simbòlic es vol potenciar i valorar els esforços que dia a dia es realitzen als hospitals i àrees pediàtriques per part del personal de l’hospital i de tots aquells agents que treballen per fer més agradable l’estada dels infants a l’hospital: metges, infermeres, professors, voluntaris i organitzacions que vetllen i contribueixen al benestar del nen durant el seu ingrés. També es pretén institucionalitzar aquest dia i sensibilitzar a la població sobre les conseqüències que l’hospitalització pot tenir en els i les més petites.

El 13 de maig coincideix amb el dia en què el Parlament Europeu va emetre la resolució de la Carta dels Drets de l’Infant Hospitalitzat, per assentar i reforçar la idea que el dret a la millor assistència mèdica constitueix un dret fonamental, especialment per als primers anys del seu desenvolupament.

A continuació podeu veure el vídeo realitzat pel Dia de l’Infant Hospitalitzat amb la col·laboració de la cantant “Conchita”.

Font: xarxanet.org