Gomes solidàries perquè no s’esborrin els records

Alzheimer Catalunya posa a la venda aquest material escolar perquè infants i famílies no oblidin els bons records de l’estiu. La campanya, té l’objectiu de millorar la vida de les persones amb demència.

El setembre és una època de l’any de nous reptes. Amb l’arribada del mes menys càlid de l’estiu, els nens i nenes tornen a l’escola i posen el final definitiu a les vacances. Alzheimer Catalunya ha llençat una acció que coincideix amb l’inici del curs escolar i a una de les necessitats principals dels infants: el material d’escola. Amb una clara intenció simbòlica i sensibilitzadora, l’entitat ha elaborat gomes perquè no s’esborrin els records, un material solidari per reprendre la rutina tant a classe com a la feina.

La campanya d’Alzheimer Catalunya vol, en aquest sentit, destinar tot allò que es recapti de la venda del material als programes socials per millorar la qualitat de vida de les persones amb demència. Viatges amb amics o amb la parella, visites a la família, temps per fer plans o gaudir d’escapades que durant l’any es tornen impossibles… Les gomes solidàries volen mantenir ben vius els records d’infants i famílies i ser el cavall de Troia que combati l’oblit patit per les persones amb algun tipus de deteriorament de la memòria.

La goma contra l’oblit s’ha posat a la venda per 1,50€ a la seu de l’entitat i també a diferents botigues de la cooperativa Abacus a Barcelona, Barberà del Vallès, Girona i Manresa. L’actor Toni Sevilla i les actrius Lluïssa Mallol i Montse Guallar són els testimonis del vídeo ‘Que no s’esborrin els records’, que expliquen com han conviscut amb la malaltia que van patir familiars seus.

Segons dades d’Alzheimer Catalunya, actualment hi ha 86.000 persones afectades per la malaltia a Catalunya. A l’Estat espanyol, la xifra s’eleva als 800.000 i, segons previsions cap a l’any 2050, s’estima arribar a les 1,5 milions de persones afectades, sense comptar-hi aquelles que presenten altres tipus de demència.

Font: Xarxanet.org