“El voluntariat és la clau” la nova campanya del Casal dels Infants

Es necessiten 600 persones voluntàries per donar suport a l’equip professional de l’entitat

El Casal dels Infants segueix amb la seva tasca d’acompanyament a més de 7.000 infants, jovent i les seves famílies en situació de vulnerabilitat. Això és possible gràcies a la feina de les persones voluntàries que donen suport a l’equip professional de l’associació. Amb l’objectiu de seguir sumant pel projecte, el Casal dels Infants ha llançat la campanya “El voluntariat és la clau!”.

L’entitat està buscant 600 persones que vulguin comprometre’s i actuar davant les situacions de desigualtat. En concret, es necessiten 260 persones per al barri del Raval de Barcelona, i 65 per al Besòs-Maresme (Barcelona) i la Mina (Sant Adrià del Besòs). Pel que fa a Badalona, es busquen 125 persones per a Llefià i Sant Roc. A Santa Coloma de Gramenet calen 105 per a Santa Rosa, el Raval i Fondo. A més, l’entitat també té presència al municipi gironí de Salt, on fan falta 45 persones voluntàries.

El Casal dels Infants té un equip on més del 70% està format per voluntariat. Per això la feina de les persones voluntàries, que donen suport a l’equip d’educadors i tècnics, és fonamental. Les tasques en les quals es pot col·laborar són àmplies, i comprenen des de voluntariat d’atenció directa al de gestió. Així, es pot donar suport en els projectes educatius i de lleure, els de formació i inserció sociolaboral, en els espais d’atenció a les famílies o comunitaris, o en tasques administratives.

Com fer voluntariat

Les persones que vulguin formar part de l’equip de voluntariat del Casal dels Infants han d’enviar un mail a voluntariat@casaldelsinfants.org o trucar al telèfon 93 317 00 13 per tal d’inscriure’s a una sessió informativa. Després es farà una entrevista personal, per conèixer la disponibilitat i el tipus de projecte en què es vol participar. A partir d’aquí l’entitat trobarà el lloc que millor s’adeqüi a la persona que està interessada a fer voluntariat.

El Casal dels Infants

La història de l’entitat es remunta en el veïnat del barri del Raval que, a l’any 1983 i davant la situació d’exclusió social que patia la infància del seu barri, van decidir posar-se en marxa i atendre’ls. Des de llavors, han acompanyat més de 40.000 infants, jovent i les seves famílies, en el desenvolupament de les seves pròpies capacitats per tirar endavant, encomanant aquest esperit a tots els barris on actuen.

Font: Xarxanet.org