Save the Children llença una campanya per denunciar la mort per violència d’un centenar d’infants des del 2012

#LosUltimos100 farà incidència política amb l’objectiu que s’aprovi una llei per protegir la infància davant de la violència

“En aquest vídeo vull que vegis a la Cristina. Vull que vegis a la Laura. A la Carla. A la Míriam. A en Daniel…”. D’aquesta manera, amb les paraules de diferents personalitats del món de la cultura, comença el vídeo de #LosUltimos100. La campanya de Save the Children contra la violència infantil a l’Estat espanyol denuncia la mort de 100 nens i nenes des de l’any 2012.  El maltractament infantil, l’assetjament escolar la violència de gènere o els abusos sexuals són algunes de les causes que han causat la mort del centenar d’infants.

En aquest sentit, la campanya vol fer pressió perquè el Govern de l’Estat aprovi una Llei de violència contra la infància. A través de la seva pàgina web, la iniciativa vol recollir signatures per sumar forces i crear un moviment a favor de l’aprovació de la llei. Segons la campanya l’any 2016 es van registrar gairebé 37.500 denúncies per actes violents contra infants. “Els nens i nenes víctimes de violència pateixen greus seqüeles físiques i psíquiques en el seu desenvolupament, i en els casos més greus moren a causa de la violència que han patit”, afirmen des del web de l’organització.

L’objectiu de la recollida de signatures és arribar a les 200.000. Alguns exemples de nens i nenes que han mort són la Lucía, que amb 13 anys es va treure la vida després de patir assetjament escolar o la Maja, de 9 mesos, i en Carlos, de 4 anys, morts per maltractament. A més, segons Save the Children només el 15% de casos de violència sexual contra nens i nenes es denuncia. És per aquest motiu que l’entitat en defensa dels drets dels infantsconsidera urgent posar al servei de la infància víctima de violència mecanismes de prevenció i denúncia que evitin més morts.

Per últim, Save the Children ha habilitat un espai web per humanitzar la xifra de 100 víctimes i explicar les històries que hi ha al darrere. En aquesta pàgina, es recullen les causes per les quals les víctimes infantils van perdre la vida.

Font: Xarxanet.org