La Fundació Escó atendrà 200 infants del Raval i del Gòtic durant el Casal d’Estiu

L’entitat social cerca voluntariat amb experiència treballant amb infants, preferiblement amb el carnet de monitor/a de lleure.

La Fundació Escó, que atén a les famílies que es troben en situació de risc o d’exclusió social del barri del Raval i rodalies, ha llençat una crida de voluntariat pel Casal d’Estiu que es desenvoluparà durant els mesos de juliol i agost. Les activitats que es faran durant el Casal són jocs, danses i cançons, tallers, excursions, piscina, etc. Així doncs, l’entitat social cerca voluntariat que tingui experiència treballant amb infants i preferiblement amb el carnet de monitor/a de lleure.

El Casal Escó acull infants entre 3 i 14 anys del barri del Raval de Barcelona. Enguany, l’espai de lleure es realitza conjuntament amb l’Associació Gabella, per tant, també atendrà a infants del Gòtic. En total, seran 200 els nens i nenes que durant els dos mesos d’estiu (juliol i agost), participaran en les activitats educatives de la fundació, la gran majoria, procedents de famílies en situació d’exclusió social.

En aquest sentit, les persones voluntàries hauran de tenir les aptituds i competències bàsiques per treballar en l’àmbit del lleure. Algunes d’elles són competències de treball en equip, capacitat organitzativa, aptituds com la paciència, l’afabilitat i l’educació per poder treballar amb infants i un caràcter responsable.

El voluntariat es realitzarà en el període comprès entre el 2 de juliol i el 24 d’agost en dos torns diferents, un en horari de dia (9.00 a 17.00 h) i un altre en horari de menjador (12.00 a 16.00 h). Així doncs, les persones majors de 18 anys podran realitzar tasques de monitor/a i, en canvi, els menors engrescaran la canalla durant les hores del dinar.

Durant els dies del Casal Escó es farà un acompanyament diari del grup, a més de preparar activitats i material perquè els infants puguin gaudir d’un estiu lúdic i educatiu. A més d’organitzar jocs i tallers un dels objectius principals del Casal és vetllar perquè els infants tinguin una correcta alimentació durant l’estiu.

Tanmateix, les persones que facin voluntariat hauran d’educar a l’infant en el seu temps lliure per tal d’anar fent créixer en ell les seves aptituds com a persona i fomentar hàbits de participació responsable.

30 anys al costat de les persones

La Fundació Escó acompanya a famílies en risc d’exclusió social, aturant la mirada en les dones i els seus infants. Des de fa 30 anys fomenten l’autonomia a través de l’acompanyament integral de les persones i promouen el voluntariat com una eina de transformació social. L’Esplai Escó va néixer l’any 2011 amb la voluntat de fer que els infants se sentin part d’un grup, coneguin el seu entorn i descobreixin la natura d’una manera que els permeti desenvolupar i potenciar una xarxa de relacions amb altres infants del barri.

Font: Xarxanet.org