Tornem a la Fira de Consum Responsable a Plaça de Catalunya

El Mercat Social participarà el 3 de gener en la mostra d’iniciatives de l’Economia Social i Solidària amb l’activitat “Bons, reciclats i ecològics: Descobreix els productes de consum responsable”

La IV Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària arriba un any més farcida de propostes de tot tipus per Nadal. En total, quinze dies de mostra on la ciutadania podrà conèixer l’existència de productes, serveis i activitats d’entitats socials i d’empreses que promouen un consum de proximitat i fan possible una economia social i solidària amb voluntat transformadora. El Mercat Social hi participarà un any més amb una nova activitat “Bons, reciclats i ecològics: Descobreix els productes de consum responsable”.

La botiga en línia de productes i serveis d’entitats socials sortirà al carrer el 3 de gener d’11.30 h a 14.30 h per fer una dinàmica juntament amb algunes de les seves entitats sòcies. D’aquesta manera, es podrà fer un tastet dels productes ecològics de Mansol, es gaudirà d’un taller familiar de tambors fets amb material reciclat amb ATAP Calders i es gaudirà d’una mostra de bosses i complements tèxtils reciclats a càrrec d’Ecosol Girona i Back to Eco.

La Fira de Consum Responsable

Des del divendres 21 de desembre fins al 4 de gener del 2019, tothom qui vulgui podrà apropar-se a la Plaça de Catalunya per conèixer aquestes alternatives al model socioeconòmic actual.

Al voltant de 60 entitats i empreses socials mostraran un ampli ventall d’ofertes en alimentació, roba, cultura, llibres, comunicació, finances ètiques, salut i altres. La Fira s’ubicarà a la corona exterior de la plaça i romandrà oberta d’11 a 20.30h, excepte els dies de Nadal, San Esteve i Cap d’Any, que tancarà. Els projectes que s’hi presentaran impulsen una economia de proximitat, arrelada als barris, districtes i a la ciutat.

A més, una de les novetats és la sèrie d’activitats dinamitzadores organitzades a l’Espai Consum Responsable, una carpa escenari on hi haurà activitats de reflexió i debat, actuacions musicals i de públic familiar, de sensibilització i promoció del consum responsable per a tota la ciutadania. Sota el nom ‘Altaveu d’iniciatives per un consum responsable’, es donarà veu en un espai de format micro-obert a diferents projectes i s’acolliran petites presentacions de 10 a 15 minuts de 18 a 19h.

Font: Xarxanet.org