Francina Alsina, escollida nova presidenta de la Taula del Tercer Sector

Francina Alsina n’assumirà la presidència amb l’objectiu de recuperar una Taula al servei del sector i constituir un organisme independent, democràtic i social

Francina Alsina ha estat escollida nova presidenta de la Taula del Tercer Sector per als propers tres anys, en unes eleccions celebrades el passat 18 d’octubre al Museu d’Història de Barcelona. Alsina es presentava a les eleccions amb un Pla de treball conjunt amb el suport de catorze federacions sòcies de la Taula.

Alsina ha superat l’exdegana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, Núria Carrera, amb quinze vots a favor, davant els tretze que ha obtingut l’altra candidata i una abstenció.

L’objectiu de la nova presidenta en els pròxims tres anys és que la taula “sigui molt participativa” i alhora recuperar una taula al servei del sector: “La meva intenció és que tothom se senti de gust. No m’agradaria que ningú sortís amb la sensació que hi ha hagut guanyadors i perdedors”, ha afirmat Alsina després de l’Assemblea.

En una entrevista a Xarxanet.org, Alsina ha expressat que afronta aquesta etapa “amb molta il·lusió. És un repte important però tinc la sort de trobar-me envoltada de gent molt valida”. A més, ha destacat que empren aquest mandat amb la voluntat que “totes les 35 federacions tinguin el seu paper dins de la Taula. També volem apoderar l’òrgan de l’assemblea perquè les decisions siguin molt col·legiades”. Pel que fa al posicionament de la Taula en el context social i polític català actual ha dit: “Entenc que la Taula ha de seguir mantenint-se en la defensa de la democràcia i dels drets socials“.

Alsina presideix la Federació Catalana de Voluntariat Social des del 2010 i durant cinc anys n’ha estat la coordinadora de la unitat territorial de Barcelona. A més, la nova presidenta de la Taula del Tercer Sector és voluntària d’Arrels Fundació des del 1989 i va formar part de l’equip directiu de l’entitat durant tres anys. També havia estat membre de la junta directiva de la Taula del Tercer Sector durant el període 2007-2009.

Formació de la nova Junta Directiva:

L’Assemblea General també ha escollit els altres 12 membres que conformaran la nova Junta Directiva, d’entre els 18 candidats i candidates que optaven a formar-ne part. Aquests 12 membres escollits són els següents:

 1. Càritas Catalunya: Francesc Roig Queralt
 2. Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitats: Antoni Guillén Martínez
 3. Confederació ECOM: Josep Giralt
 4. Creu Roja Catalunya: Enric Morist Güell
 5. Discapacitat Intel·lectual Catalunya: Pepa Muñoz Quintana
 6. Entitats Catalanes d’Acció Social: Sònia Fuertes Ledesma
 7. Federació Catalana d’Entitats Contra El Cáncer: Ramon Maria Miralles Pi
 8. Federació d’Empreses d’Inserció de Catalunya: Ignacio Carlos Parody Núñez
 9. Federació Salut Mental Catalunya: Xavier Trabado Farré
 10. Fòrum de Salut Mental: Enric Arqués Martí
 11. Fundació Catalana de l’Esplai: Núria Valls Carol
 12. Fundació Pere Tarrés: Jesús Delgado i Almendros

En els propers dies, d’acord amb els Estatuts de la institució, la nova presidenta haurà de proposar a la Junta Directiva la distribució de càrrecs i responsabilitats per a aquest mandat.