El 6è Congrés del Tercer Sector Social posarà en valor les aliances entre entitats socials i institucions locals

‘Desigualtats socials, solucions locals’, és el lema escollit per la sisena edició, que se celebra el 20, 21 i 22 de novembre a La Farga de l’Hospitalet.

El 6è Congrés del Tercer Sector Social aprofundirà en la importància del treball en xarxa entre les institucions locals i les entitats sense ànim de lucre per avançar cap a una societat més justa. ‘Desigualtats socials, solucions locals’ és el lema escollit per una nova edició que, enguany, se celebrarà el 20, 21 i 22 de novembre a La Farga de l’Hospitalet. Donar visibilitat a la feina de les entitats que defensen els drets socials i lluiten contra les desigualtats és, precisament, una de les fites proposades per a la vigent edició.

Reconeguts experts de l’àmbit social i propostes innovadores per garantir el benestar de les persones seran el pal de paller d’un 6è Congrés que aposta per la presència de diferents formats. 9 debats i col·loquis, més de 35 experts i més de 121 entitats vestiran l’interior del centre firal d’experiències i coneixement al voltant de diverses temàtiques, com per exemple el dret a l’habitatge i l’energia, les polítiques d’inclusió i inserció en l’agenda municipal, el model d’atenció integrada o els actuals reptes digitals.

Una mostra de 40 entitats socials, cooperatives i empreses solidàries se situarà de manera permanent durant els dies del Congrés com a espai per conèixer els projectes i activitats amb els seus respectius estands. La conferència inaugural estarà encapçalada per Lorena Zárate, presidenta de l’Habitat International Coalition, que parlarà sobre el paper de la ciutat com a actor clau en la generació de polítiques de desenvolupament social.

Tanmateix, el Congrés organitzat per la Taula del Tercer Sector tindrà un espai dinàmic i interactiu per conèixer els projectes més innovadors del sector social: el Social Speakers’ Corner. En total, es presentaran 84 projectes agrupats per diferents àmbits d’intervenció durant les tardes, en un entorn que facilitarà la proximitat entre les persones assistents.

Per últim, la sisena edició comptarà amb l’espai m4Social, que connectarà l’acció social i la innovació digital. Hi haurà conferències especialitzades i un showroom amb aplicacions mòbils útils per a les entitats. Les entrades per accedir al Congrés ja s’han posat a la venda i es poden reservar telemàticament triant un dia concret o l’abonament.

Voluntaris.cat tindrà un estand i presència al Social Speakers’ Corner

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) participarà de manera activa a la sisena edició del Congrés amb un estand a la Mostra d’Entitats en representació del voluntariat com a motor de canvi social. A més, el Social Speakers’ Corner comptarà amb un espai on la FCVS podrà explicar les experiències ‘El Mercat Social, molt més que un e-commerce social en xarxa!‘ i ‘La reutilització de productes amb impacte positiu en l’àmbit social’, liderada pel programa ‘Guanyem-hi Tots!’.