10 regals solidaris per aquest Nadal

El Mercat Social posa a l’abast prop de 350 detalls perquè aquestes festes es pugui comprar en línia regals amb molt valor social.

Hi ha moltes formes de regalar. El Mercat Social, dins la campanya “Regals solidaris que multipliquen somriures”, t’ofereix prop de 350 productes elaborats per entitats socials que promouen noves oportunitats sociolaborals.

Entrant a El Mercat Social, no només es compra un regal solidari que enamora a qui el rep, sinó que s’activen projectes de transformació social i econòmica que ajuden a l’entorn i a les persones que més ho necessiten.

 

1.- Lots d’alimentació – Aprodisca, Ordi Natura i l’Associació Alba

Parar la taula amb l’àpat més especial per aquestes festes és possible. La secció d’alimentació d’El Mercat Social ofereix un gran ventall d’olis, melmelades, vins, patés… Presentats en lots perquè siguin un regal perfecte.

Els lots formem part de diferents projectes, com el d’Hortus Aprodisca i Ordi Natura on hi treballen persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental i/o persones amb risc d’exclusió social.

2.- La Bufanda de la iaia – Amics de la Gent Gran

La Bufanda de la iaia no és la típica bufanda que tothom té. Està teixida per una persona solidària, essent cada una un model únic on s’indica el nom de la teixidora, la seva edat i el temps que li ha dedicat.

Els fons que es recapten amb la venda de la Bufanda de la iaia es destinen als programes d’atenció a la soledat de persones grans d’Amics de la Gent Gran.

3. Galetes neules i arrugats – Ared Salta i Associació Alba  

Els dolços més deliciosos de Nadal: neules, arrugats, vanos… i fins i tot galetes amb les decoracions més divertides. Una forma original de posar el punt dolç a les festes amb productes elaborats a mà amb ingredients de qualitat i proximitat.

Les galetes artesanes de la Fundació Ared i Salta contribueixen a la integració sociolaboral de persones en risc d’exclusió. Les de l’Associació Alba estan elaborades per Centres Especials de Treball a l’obrador El Rosal de Tàrrega, contribuint a l’ocupació de persones amb dificultats.

4.- Calendari de bombers – Obra Social Sant Joan de Déu

Per desitjar un 2019 ple de solidaritat, aquest calendari és perfecte. Aplega bombers de parcs d’arreu de Catalunya juntament amb infància atesa a l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu de Barcelona i l’Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida.

El calendari té la finalitat de recaptar fons per a programes de recerca en malalties infantils i d’atenció a infants en risc d’exclusió, que duen a terme els centres de Sant Joan de Déu.

5.- Bosses i complements – Back to Eco

Una aposta ferma pel reciclatge amb un regal bonic, de disseny i amb valor social. La col·lecció Back to Eco, formada per bosses, coixins, davantals i llibretes, està feta amb texans usats provinents de Roba Amiga

El 90% de la confecció dels productes Back To Eco estan fets en un taller propi on s’han contractat persones en risc d’exclusió social, i el 10% restant al CET d’Estel Tapia.

6.- Cistella de sabons – Taller Baix Camp

La millor manera de decorar la teva casa aquest Nadal i donar-li un toc màgic és amb la cistella de sabons artesanals. Les diferents peces tenen motius nadalencs que permeten combinar diferents models i colors.

Els sabons estan fetes a mà per persones amb discapacitat intel·lectual del Taller Baix Camp, contribuint així a la seva inserció sociolaboral.

7.- Ninots i titelles – Amics d’Ak Benn

La canalla s’ho passarà d’allò més bé amb els ninos i els titelles més solidaris i original. Estan fets a mà, amb roba de colors molt vius perquè la infància pugui fer volar la imaginació.

Amb la compra d’aquestes joguines es fa possible que els joves i dones d’Ak Benn a Dakar (Senegal) continuïn treballant per un futur millor.

8.- Motos, vaixells i bicicletes – Yamuna ONGD

Amb llaunes reciclades les dones de la cooperativa de dones de Madagascar, aconsegueixen fer creacions úniques, petites obres d’artesania per donar estil i color a qui el llueixi a casa.

Els beneficis que s’aconsegueixin amb la venta d’aquests articles contribueixen a crear un futur millor a les dones i la infància dels projectes de l’ONGD Yamuna.

9.- Saquet aguantaportes – Associació Atap i Arc de Sant Martí

La decoració de la llar és la postal de presentació d’aquestes festes. Per això, el saquet per aguantar portes de l’embranzida del vent permet cuidar-hi fins a l’últim detall. Un regal fet a mà, original i útil.

Amb l’ajuda dels qui comprin el saquet, es fa possible la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual del centre ocupacional Arc de Sant Martí i a l’Associació ATAP.

10.- Motxilla – Grup Èxit

Un regal que segur que agradarà a qui el rebi. La col·lecció Alma està formada per bosses fetes a mà amb sacs de cafè reciclat que permet tenir guardades les coses amb un disseny bonic i únic.

Cada bossa està elaborada pel Grup Èxit, format per Càritas Diocesana de Girona, la Fundació Ramón Noguera i la Fundació Privada Drissa; que promou l’ocupació de persones amb discapacitat, malaltia mental o risc d’exclusió social.

 

Per més informació amb les compres contacta a gestiomercat@voluntaris.cat o al 93 314 19 00 (de 9.00 h a 14.00 h).

Aquest Nadal, aposta per la compra amb responsabilita i fes un regal solidari que multiplica somriures!

Font: Xarxanet.org