Viu el Dia Internacional del Voluntariat a Barcelona

La Federació Catalana de Voluntariat Social reunirà a les persones voluntàries de la província de Barcelona en un acte per reivindicar la importància del seu paper dins de la societat.

La FCVS organitza l’acte anual de celebració del Dia Internacional del Voluntariat Social a Barcelona, un esdeveniment per posar en valor la tasca que realitzen les persones voluntàries de la mà de les entitats per contribuir en la millora de les condicions de vida de les persones ateses.

L’acte tindrà lloc el pròxim 15 de desembre a les 9.15 h a la seu dels Lluïsos de Gràcia (Plaça del Nord, 7 de Barcelona). L’esdeveniment girarà entorn de la importància de l’aprenentatge i servei, una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en el qual els participants es formen treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.

El DIV començarà a les 9.30 h amb la benvinguda a càrrec del coordinador de la FCVS a Barcelona, el Sr. Albert Francolí i la intervenció del Sr. Fernando Pindado, comissionat de participació de l’Ajuntament de Barcelona.

Seguidament es projectarà el vídeo ‘Tots som iguals en la diferència’, un projecte elaborat pels alumnes de 4t de Periodisme de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna. D’aquesta manera es donarà pas al col·loqui entre Xus Martín, professora de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona, i Sílvia Vila, coordinadora de voluntariat d’AREP. Ambdues parlaran sobre el valor de l’aprenentatge i servei per impulsar el voluntariat i per emprendre noves metodologies de l’acció voluntària.

Finalment, la presidenta de la FCVS, Sra. Francina Alsina, i una representant de la Diputació de Barcelona faran la cloenda de l’acte i es convidarà als assistents a un refrigeri.

Inscripcions

Aquelles persones interessades a assistir a l’acte caldrà que formalitzin la seva inscripció a través del següent enllaç.

Consulta el programa complet aquí.