La FCVS engega un programa a Tarragona per convertir el voluntariat en una acció més inclusiva

El projecte Vol.in esdevindrà una eina d’inclusió social de les persones immigrades residents a la ciutat

La FCVS ha presentat aquest dimarts, en el marc de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat a Tarragona, el projecte Vol.in, un programa que vincula persones nouvingudes amb entitats locals mitjançant el voluntariat.

La majoria d’iniciatives del territori que treballen amb el col·lectiu de persones immigrades enfoquen la seva intervenció en una primera fase més assistencial i de primera acollida. El programa Vol.in neix per ser una segona fase en el procés d’acollida. Es tracta de canviar el rol de persona nouvinguda que únicament rep ajuda, al rol actiu de persona que també aporta i transforma.

El Vol.in té com a missió acompanyar a persones i entitats en tot el procés, facilitar eines de treball, oferir formació, etc. fins a aconseguir que la nova persona voluntària entri a formar part de l’equip de voluntariat de l’entitat, com una més. En aquest moment, finalitzarà l’acompanyament del Vol.in.

Les entitats tindran l’oportunitat de formar part d’una xarxa d’organitzacions on rebre assessorament per acompanyar a les persones voluntàries immigrades i beneficiar-se de la difusió i sensibilització que implica el projecte.

El programa Vol.in promou la implicació de les persones en els projectes ja existents al territori, coordinant les dues parts mitjançant una base metodològica d’individualització de la intervenció. Per tal de poder adaptar la intervenció a les inquietuds, habilitats i expectatives de cada persona participant, es realitza un pla de treball individualitzat construït conjuntament a través d’una programació centrada en la persona. Aquest mètode garanteix l’èxit de les actuacions i, per tant, del programa de voluntariat inclusiu.

Ja et pots descarregar la galeria fotogràfica

Més informació

Informació per a entitats

Informació per a persones voluntàries