Últims dies per sol·licitar el distintiu ‘Actius de l’Acord’

En marxa el compte enrere: les associacions de Barcelona que formen part de l’Acord Ciutadà tenen cinc dies per demanar el distintiu ‘Actius de l’Acord’ per acreditar el seu compromís amb la societat.

Les entitats que participen en l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva i que treballen activament per promoure una ciutadania activa poden sol·licitar el distintiu Actius de l’Acord’. Es tracta d’un segell que acredita els esforços de les entitats per aconseguir un major compromís social dels ciutadans i ciutadanes. La convocatoria 2024 admet propostes fins el 17 de maig.

Impulsat per la Xarxa per una Ciutadania Activa i Compromesa (XCAC), el distintiu serveix per visualitzar i reconèixer l’esforç de les entitats, organitzacions i projectes que treballen activament per promoure el compromís social ciutadà. Això vol dir les accions de voluntariat, les activitats de caràcter cívic, el reconeixement de les persones cuidadores, els moviments socials o les xarxes comunitàries.

Per poder formar part de la iniciativa, cal ser membre de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva i tenir més d’un any d’experiència en projectes que promoguin una ciutadania activa i compromesa. A més, s’ha de fer arribar la descripció de l’activitat o projecte en què consti descrita la seva incidència ciutadana i les dades resum del projecte que se sol·liciten al formulari. Al web hi trobeu totes les instruccions per participa-hi.

Entitats distingides

Les següents entitats ja compten amb el distintiu ‘Actius de l’Acord’: