La soledat no desitjada, un dels eixos de l’Àrea de Salut i Comunitat de la FCVS aquest 2024

Totes les línies de treball de l’àrea es presentaran en una sessió virtual oberta a tothom el 19 de gener.

La soledat no desitjada, tant de les persones voluntàries, com de les persones ateses per les entitats socials i també de les persones cuidadores, serà aquest any 2024 un dels eixos principals de l’activitat de l’Àrea de Salut i Comunitat de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS). Aquesta és una de les grans preocupacions de la societat actual i l’objectiu és veure com l’acció voluntària pot pal·liar-la.

L’Àrea de Salut i Comunitat de la FCVS treballa per fomentar, promocionar i fer valdre el voluntariat en l’àmbit de la salut. El divendres 19 de gener a les 12 h presentarà les línies d’actuació d’aquest 2024 en una sessió oberta i en format virtual. “Aquest any hi ha moltes novetats, perquè diversificarem bastant les línies de treball, l’oferta de formacions i els recursos, per tal que es pugui ampliar la promoció del voluntariat en àmbit salut”, avança la tècnica de l’àrea, Aurora Lonetto.

Salut i Comunitat treballa amb xarxa amb les entitats i els centres de salut al llarg de tot l’any. “Treballar enxarxades sempre aporta visions i perspectives diferents i per a l’àrea això és molt important”, subratlla Lonetto.

Pel que fa a la tria de la soledat no volguda com un dels eixos principals de la feina de l’any, la tècnica de l’Àrea Salut i Comunitat argumenta que és un tema de molta actualitat i, sobretot, assenyala que “és una realitat que té moltes conseqüències sobre la salut física i mental de les persones”. “Sabem que el voluntariat és un agent clau per pal·liar aquesta soledat”, hi afegeix.

En la sessió del 19 de gener s’explicaran els recursos disponibles per al 2024, les línies de treball (continguts, funcionament i modalitats de participació de les entitats) i també hi haurà un espai perquè les entitats puguin fer preguntes i resoldre dubtes. Per participar en la presentació cal fer la inscripció abans del 17 de gener.