Celebra el Dia Internacional del Voluntariat a Lleida

La FCVS organitza el Dia Internacional del Voluntariat a Lleida per retre homenatge i agrair la tasca de les persones voluntàries de la comarca. 

Un any més, i coincidint amb el Dia Internacional del Voluntariat, la FCVS organitza una jornada d’homenatge a la tasca i l’ajuda de les persones voluntàries el pròxim 30 de novembre.

A partir de les 10 i fins a les 18:30h, el Carrer Major de Lleida (davant de la Catedral) acollirà la Fira d’Entitats del Voluntariat, on participaran gairebé una vintena d’entitats lleidatanes per tal d’apropar i sensibilitzar sobre la seva tasca a la ciutadania. Un any més, l’alumnat de 1r de Cicle Formatiu d’Animació Sociocultural de l’Institut Ronda col·laborarà amenitzant la Fira. Els alumnes realitzaran diverses activitats i tallers amb l’objectiu de donar a conèixer els valors del voluntariat.

Per la tarda, el Sr. Postu, fara una passejada per la Fira. El Sr. Postú és l’administrador dels comptes de Postureig de Lleida, un personatge purament lleidatà que protegeix el seu anonimat amb un barret de l’Aplec del Caragol i una màscara de l’Spiderman.

Com a novetat la Fira comptarà amb un panell interactiu per tal de què els ciutadans i ciutadanes de Lleida s’animin a fer voluntariat. També s’estrenarà una nova senyalització de l’acte.

Un cop finalitzada la fira, a les 19h, se celebrarà l’acte de reconeixement a les persones voluntàries de la ciutat de Lleida, que tindrà lloc a la Sala Alfred Perenya ubicada al Casal de Joventut Republicana. En Sr. Jordi Balot, director de la Fundació Joan Salvador Gavina, vocal de participació de la Federació Catalana de Voluntariat Social i membre de la Junta directiva de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya farà una intervenció per tal de reconèixer la tasca de totes les persones voluntàries.

A més, del dia 30 novembre al 5 de desembre, al patí de la Paeria, es podrà visitar l’exposició ” Ser Voluntari dóna fruits”. “Ser voluntari dóna fruits” està estructurat en divuit panells explicatius on es fa un repàs del treball que fa la FCVS, així com d’alguns dels àmbits del voluntariat social i la tasca que es pot fer com a voluntari o voluntària. En aquest sentit, a l’exposició tenen un paper essencial les persones voluntàries i usuàries, que expliquen en primera persona la seva experiència i com els ha canviat la vida el voluntariat.