Social.cat inaugura la 1a edició dels col·loquis ‘Socialitzant’

Aquestes jornades pretenen ser un punt de trobada per tractar i reflexionar amb entitats, tècnics, professionals i experts sobre qüestions que afecten l’actualitat de l’acció social a Catalunya.

El mitjà digital Social.cat ha posat en marxa la primera edició de‘Socialitzant’, un punt de trobada i de debat entre entitats i professionalsde l’acció social a Catalunya. L’objectiu és que ‘Socialitzant’ es converteixi encol·loquis periòdics a diversos punts del país fent xarxa amb entitats i universitats d’arreu del territori.

La primera taula rodona d’aquestes jornades porta per títol ‘Crisi i salut mental: com afrontar aquest escenari?’ i tindrà lloc el proper dijous 22 de setembre a les 19 hores a la Biblioteca Roca Umbert de Granollers. En aquesta ocasió, el debat comptarà amb la col·laboració de la Universitat de Vic.

Durant la trobada es debatrà sobre quin paper ha tingut la crisi econòmicaen la salut mental de la població catalana i quins poden ser els factors decisius que determinen la qualitat de la salut mental de la població. Lesdades confirmen que, l’any 2013, en plena crisi, un 2,6% de la població adulta catalana, prop de 160.000 persones, va ser atesa per un problema de salut mental. També s’ha demostrat que els menors d’edat pateixen l’impacte de la crisi, ja que entorn a 60.000 infants van ser atesos en centres de salut mental infantil i juvenil el mateix any, i més d’un terç hi acudia per primera vegada.

Ponents de la primera taula rodona

Per abordar aquesta temàtica, la jornada comptarà amb tres ponents d’àmbits diferents per donar una visió d’aquest escenari social:

La periodista del Social.cat, Laia Soldevila, moderarà el debat.

Inscripcions a la jornada

Per tal d’assistir al primer col·loqui ‘Crisi i salut mental: com afrontar aquest escenari?’ caldrà formalitzar la inscripció a través de la pàgina web de ‘Socialitzant’.