Com puc ajudar a una entitat en el conflicte d’Ucraïna

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) posa a disposició de les persones que voleu fer voluntariat un formulari per tal de derivar-vos cap a una entitat que treballi per donar resposta a la crisi humanitària d’Ucraïna. A més, també us apropem un recull d’accions que estan realitzant les entitats i les diferents vies de col·laboració que teniu al vostre abast.

Com puc fer voluntariat

Si vols fer voluntariat en una entitat que està oferint ajuda a Ucraïna, pots contestar aquest formulari on et derivarem cap a una entitat on podràs col·laborar.

Vies per donar suport a entitats

· Fundació CorAvant

La Fundació CorAvant i un grup d’entitats sensibles a la situació que està vivint el poble ucraïnès s’estan organitzant per enviar autocars als centres de distribució de refugiats i refugiades de Polònia per evacuar el màxim de persones i acollir-les a casa nostra en coordinació amb les administracions de Catalunya.
L’autocar per a 55 persones són 200 €/persona i el primer autocar sortirà diumenge 13 de març a la tarda.
Si vols col•laborar:

  • Bizum al 00802
  • Transferència bancària S15 2100 0812 1102 0075 6055 (concepte: DONACIÓ UCRAÏNA)

· Associació Contra el Càncer

L’Associació Contra el Càncer està preparada per a oferir tota la seva ajuda, amb recursos humans i materials, en coordinació amb el Ministerio de Sanidad durant tot el temps que duri tota la crisi humanitària.
Ha posat a disposició tots els seus serveis tant per als nens que ja són al nostre país com per a la resta de les persones amb càncer que arribin en els pròxims dies.
Fan una crida per a captar voluntàriat de parla ucraïnesa que permetin a l’Associació donar el servei d’acolliment necessari. Les persones interessades que contactin al telèfon 900 100 036.

· Associació Catalana per la Pau

L’ Associació Catalana per la Pau i conjuntament amb la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO, inicien una campanya d’emergència orientada a recaptar fons per atendre les víctimes, amb especial atenció a aquelles persones en situació de vulnerabilitat, com poden ser infants, joves i dones.
Concretament els diners que es recullin aniran destinats a proporcionar assistència humanitària immediata a la gent que està arribant a les zones frontereres, garantir l’accés als serveis bàsics de salut i assegurar el dret a l’alimentació i a l’aigua.

Com pots fer la donació:

· A través de la web

· Bizum, amb el nostre codi identificador 04773

· Transferència bancària al compte ES76 2100 3200 9522 0123

· Banc dels Aliments

El Banc dels Aliments posa en marxa una campanya per a canalitzar ajudes que aniran destinades als Banc dels Aliments dels països afectats per les conseqüències del conflicte bèl·lic en coordinació amb la FEBA (Federació Europea de Bancs dels Aliments).

Pots fer la donació:

· Web

· Per transferència o ingrés a entitat bancària al compte ES27 2100 0555 3102 0193 0933

· BIZUM 33596

 · Càritas Diocesana de Catalunya 

Càritas Diocesana de Catalunya ha obert un número de compte corrent específic per a l’emergència, de manera que amb les aportacions rebudes es puguin comprar els materials necessaris per a Ucraïna o els països veïns:

· ES82 2100 5000 5902 0012 8131

· BIZUM: 33381

· Web

Tots els donatius rebuts es canalitzaran per dues vies. Per una banda, a través de Càritas Internacional que proporcionarà aliments, aigua potable, allotjament segur i kits d’higiene a qui ho necessiti. Per l’altra, es recolzarà al mossèn de la diòcesi Iurii Stasiuk -rector de la parròquia de Sant Josep i Santa Mònica-, que ha decidit tornar al seu país natal per poder atendre les persones que es troben a primera línia.

· Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC)

La FEFAC a través de la Fundació de Farmàcies de Catalunya, se suma a la campanya solidària amb Ucraïna de Farmamundi. L’entitat dona suport als companys farmacèutics i a tot el personal sanitari ucraïnesos que, malgrat la difícil situació que es viu al seu país, continuen donant servei a la població.

S’han fet enviaments amb material sanitari de protecció, desinfecció i cura, com mascaretes quirúrgiques, vestits anti Covid-19, gel i tovalloletes hidroalcohòliques, compreses estèrils, venes, gases i goters. També va sortir un envaiment de medicaments essencials amb més de 1.100 analgèsics, antiinflamatoris, antibiòtics i sèrums.

Cal enviar allò que es necessita, a qui ho necessita, quan ho necessita i on ho necessita, per la qual cosa recomanen fer les donacions a través de FARMAMUNDI:

Número de compte per a donacions a Farmamundi: BANKINTER ES36-0128-7632-7701-0001-2607

Acollida de ciutadania ucraïnesa

Davant la gran arribada de ciutadia ucraïnesa i la necessitat d’espais, les persones que us oferiu a acollir persones a casa vostra podeu contactar amb llars_acollida@bcn.cat.

On trobar més informació

En els següents enllaços t’apropem informació amb pautes sobre donacions i com canalitzar l’ajuda a Ucraïna: