Neix una guia de consum conscient per a associacions

Un recurs elaborat per Opcions, el Grup cooperatiu ECOS i el Servei Civil Internacional per fomentar l’economia solidària i facilitar el consum amb un impacte positiu en l’entorn des de les associacions

El 14 de desembre es va presentar “Som part del canvi, guia pràctica de consum conscient i economia solidària per associacions” en un acte on van participar Opcions, el Grup ECOS i el Servei Civil Internacional, les tres entitats impulsores i creadores d’aquest recurs.

La guia neix amb l’objectiu de transformar les pràctiques diàries cap a un consum més coherent i es dirigeix expressament al món associatiu. Un públic que pel seu tarannà cooperatiu i transformador de ben segur que reconeix les iniciatives d’economia solidària i les pràctiques de consum conscient i les assumeix.

Consumir amb responsabilitat, sota criteris ambientals, socials i de gènere, és una de les qüestions que moltes entitats estan ja treballant per coherència amb els valors que les defineixen. Les tres entitats que estan darrere d’aquest projecte en són conscients i per aquest motiu van decidir elaborar una guia adreçada al tercer sector social que pogués enfortir aquest vincle.

“Som part del canvi, guia pràctica de consum conscient i economia solidària per associacions” està pensada tant per a associacions que s’introdueixen a la qüestió, com per aquelles que ja hi estan familiaritzades. La guia esta estructurada per àmbits de consum: alimentació, energia, material d’oficina, tecnologies de la comunicació, finances ètiques, esdeveniments i sortides; i ofereix també un recurs d’autoavaluació dels consums per a les entitats, per tal de conèixer el tipus de consum que duen a terme i de valorar com avançar cap a millors pràctiques.

Descarrega’t la Guia

Font: Xarxanet.org