Neix l’entitat representativa de l’Economia Social a Catalunya

La nova organització representa a 7.422 organitzacions, 139.202 persones treballadores, una base social de 2,5 milions de persones i una facturació de 7.853 milions d’euros.

En el marc del Palau Robert de Barcelona,  avui ha tingut lloc la presentació pública de l’associació Economia Social Catalunya, entitat constituïda en el passat mes de maig de 2017 per les cinc entitats referents de les diferents famílies de l’economia social catalana: la Confederació de Cooperatives de Catalunya (CoopCat), la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, la Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya (La Confederació), la Federació de Mutualitats de Catalunya (FMC), i la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya (XES).

La nova organització representativa de l’economia social a Catalunya aglutina a 7.422 organitzacions, 139.202 persones treballadores, una base social de 2,5 milions de persones (socis cooperativistes, socis d’entitats, mutualistes…), i suposa una facturació de 7.853 milions d’euros.

En la presentació s’ha posat en valor la suma d’esforços per a la defensa i enfortiment de l’economia social del país, destacant la importància de visualitzar i enfortir un model econòmic plural, democràtic i solidari, al servei de les persones.

A l’acte han intervingut el president de les cinc organitzacions fundadores. Perfecto Alonso ha explicat el procés de treball conjunt que ha culminat amb la constitució d’Economia Social Catalunya; Oriol Illa, ha destacat la necessitat de visualització de l’economia social sumant a l’entorn d’un sol eix totes les organitzacions que posen a les persones i el progrés social en el centre de l’activitat en lloc del capital; Jordi Busquet, ha posat de relleu la importància de projectar els valors propis de l’economia social i la generació del discurs col·lectiu cap a la societat catalana; Joan Segarra, ha insistint en l’oportunitat que suposa la nova organització per avançar en la incidència política i social per a la defensa d’un determinat model de societat i dels interessos de l’economia social; i finalment, Alfonso Bolado ha ressaltat la contribució de la nova organització per a la cohesió, interrelació i diàleg entre les diferents formes, cultures i organitzacions de l’economia social a Catalunya.

Des de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, ha reconegut el treball de les organitzacions impulsores per crear ESCAT, així com la força de l’economia social a la ciutat i al país.

La cloenda ha anat a càrrec del Molt Honorable president de la Generalitat, Carles Puigdemont, qui ha reconegut la capacitat de l’economia social de donar resposta a les necessitats de la societat catalana.

Font: LaConfederacio