Jornada ‘Mercat social, voluntariat i Economia Social. Junts per la transformació!’

La sessió, organitzada per la FCVS, tindrà lloc el pròxim 8 de novembre a l’Espai Jove La Fontana. El principal objectiu serà abordar què significa fer mercat social i com el voluntariat pot contribuir a fer créixer les economies transformadores al servei de les persones.

La jornada ‘Mercat social, voluntariat i Economia Social. Junts per la transformació!’ tindrà lloc el pròxim 8 de novembre de 10.30 a 12.30 h a l’Espai Jove La Fontana (Gran de Gràcia 190-192 Barcelona). L’objectiu de la sessió és donar a conèixer el nou paradigma de l’economia social i solidària (ESS) i mostrar com les entitats de voluntariat social poden construir plegades un camí per a generar economies transformadores que atenen necessitats socials.

Els convidats del debat de la jornada seran Jordi Via, expert en cooperativisme i Economia Social director comercial de l’assegurança Arç Cooperativa, i Jordi Balot, president de la FCVS, que abordaran els reptes, les oportunitats i les amenaces que tenen les entitats que fan ESS i el valor afegit que hi pot aportar el voluntariat. Tot seguit, s’obrirà una taula d’experiències on la Fundació Ared, Amics de la Gent Gran i Yamuna ONGD compartiran els projectes que desenvolupen per construir mercat social.

L’acte, organitzat per la FCVS, serà conduït i moderat per Albert Francolí, coordinador de la FCVS-Barcelona. En la cloenda de la jornada hi haurà un cafè-degustació a càrrec de Càtering Ésbo de la Fundació Rubricatus, entitat sòcia de El Mercat Social.

Programa

10.30h | Benvinguda i presentació

10.40h | Debat ‘Economia Social i Solidària i voluntariat: què poden construir plegats?’

  • Jordi Via, expert en cooperativisme i director comercial d’Arç Cooperativa d’assegurances. Va ser Comissionat d’Economia cooperativa, social i solidària i Consum de l’Ajuntament de Barcelona (2015-2016).
  • Jordi Balot, president de la FCVS i director de la Fundació Joan Salvador Gavina. Àmplia trajectòria en la direcció, gestió i coordinació de voluntariat en entitats socials.

11.20h | Taula d’experiències: ‘Entitats de voluntariat que fan mercat social’

  • Pepa Morató, directora de la Fundació Ared
  • Giulia Paleri, tècnica de programes de la Fundació Amics de la Gent Gran
  • Glòria Pérez, coordinadora de Yamuna ONGD

12h | Conclusions

12.30h | Cafè-degustació, a càrrec de Càtering Ésbo de la Fundació Rubricatus

 

Ja pots descarregar-te el programa de la jornada

Inscripcions obertes