Mor Francesc Viñas

El director d’Oncolliga Barcelona va morir el dia 11 de novembre a l’edat de 62 anys

Francesc Viñas Rexach, conegut per tothom com a Paco Viñas, era l’actual director de la Fundació Lliga Catalana d’Ajuda Oncològica Barcelona, Oncolliga, essent un dels actuals rostres del projecte social vinculat a les persones afectades de càncer i les seves famílies. Viñas ha mort pocs mesos després que li fos diagnosticat càncer de pàncrees.

Va néixer a la capital catalana el 22 d’octubre de 1955, i era fill de l’històric radiofonista i locutor Joan Viñas. Va estudiar enginyeria industrial a la Universitat Politècnica, on es va llicenciar el 1972. Va realitzar després estudis eclesiàstics i va ser ordenat sacerdot, com un altre dels seus germans. Al cap d’uns anys se li va concedir la secularització. El 1995, es va casar amb Josefina Casas, que li ha donat dues filles.

Des de l’any 2012, Francesc Viñas ha estat el gerent d’Oncolliga, una entitat sense ànim de lucre nascuda el 2003 i que treballa per donar atenció psicosocial a persones amb càncer i als seus familiars.

Durant tota la seva vida, Viñas va participar en diverses iniciatives eclesials i socials a dins i fora de Catalunya, entre elles, el naixement i la història de Ràdio Estel.