Maria Pilar Díaz López, nova secretària d’Estat de Serveis Socials i Igualtat

És directora de l’Observatori de la Discapacitat Física i ha estat vocal de la FCVS

María Pilar Díaz López, presidenta de la Federació d’Entitats de persones amb discapacitat física i orgànica Francesc Layret COCEMFE Barcelona, i ara també directora de l’Observatori de la Discapacitat Física (ODF), ha estat nomenada per Real Decret com a nova secretària d’Estat de Serveis Socials.

Nascuda l’any 1966, Díaz és diplomada en Treball Social per la Universitat de Barcelona i compta amb estudis de Postgrau en Comunicació i Lideratge Polític en la Universitat Autònoma de Barcelona.

A més de presidir COCEMFE Barcelona i ser vicepresidenta del Comitè de Representants de les Persones amb Discapacitat (COCARMI), ha sigut vocal de salut de la FCVS, ha presidit l’Associació Amputats Sant Jordi durant 14 anys, ha estat professora associada de la Universitat de Barcelona en la Unitat d’Investigació i Formació (UPF) de Treball Social, on és coordinadora de l’assignatura de Discapacitat i Treball Social.

Ha estat sempre una persona compromesa amb el col·lectiu de les persones amb discapacitat, escrivint diverses publicacions i articles relacionats amb l’impuls a les polítiques de discapacitat, els drets de les persones amb diversitat funcional i l’accessibilitat universal.

Carta de comiat

Davant del nou càrrec que assumeix Maria Pilar Díaz, ha fet arribar la següent carta:

El motiu d’aquesta carta és informar-vos de la meva renúncia com a Presidenta de la Federació d’entitats de persones amb discapacitat física i orgànica Francesc Layret, COCEMFE Barcelona i com a directora de l’Observatori de la Discapacitat Física. La raó d’aquesta dimissió és el meu nomenament com a Secretaria d’Estat Benestar Social del Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social, càrrec que ocuparé a partir d’avui. 

Des d’aquesta nova responsabilitat continuaré treballant pels drets del nostre col·lectiu i per millorar les condicions de vida de tantes persones que necessiten el suport i la solidaritat de la resta de societat. És el seu dret.

Així ho he intentat fer des que em vaig comprometre amb les persones que com jo tenen una discapacitat i així continuarà sent. Mai he entès el compromís personal, professional i polític d’una altra manera.

Vull agrair l’oportunitat que m’ha donat la vida de treballar amb vosaltres, ha estat un honor i un plaer. Al vostre costat  he crescut professional i sobretot personalment. Heu estat un exemple, tots, tant el personal de COCEMFE Barcelona i l’Observatori de la Discapacitat Física, com els companys de les entitats que formen part de COCEMFE Barcelona i que vull citar:

AFANOC, Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya, Asociación Catalana Lupus, Asociación de Telefónica para la Atención de las Personas Con Discapacidad (ATAM), Associació Catalana “LA LLAR” de l’Afectat d’Esclerosi Múltiple, Associació Catalana per al Parkinson, Associació de Cardiopaties Congènites, Associació Dones No Estàndards, Associació Entretots Penedès, CEMFIS, Federació Cordibaix, Fundació Adapta2, Fundación Privada para la Promoción del Deportista Adaptado, Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral, Natura i Salut (NATSAL), TEMYQUE, Tengo Esclerosis Múltiple, y Qué, Associació Catalana de Trasplantats Hepàtics (ACTHE), Associació per a la lluita contra les malalties de ronyó (ALCER), Club Esportiu Esbonat i Amistat Barcelona (CEAB), Fundació Isidre Esteve, DKV Integralia, i finalment Amputats Sant Jordi.

Em permetéreu que tingui un recordatori especial per a aquesta última, Amputats Sant Jordi, ja que ha estat l’entitat que he presidit durant 14 anys i en la qual es va forjar el meu compromís amb les persones amb discapacitat i el Tercer Sector.

També vull tenir paraules d’agraïment per a totes les persones de les següents entitats amb les quals he treballat per millorar els drets i les condicions de vida de les persones amb discapacitat a Catalunya: el Comitè Català de Persones amb Discapacitat (COCARMI), el Consell de la Discapacitat de Catalunya (CODISCAT) i la Federació Catalana del Voluntariat Social.

I naturalment, faig extensible aquest mateix agraïment i reconeixement a la resta d’entitats amb les quals he col·laborat durant tot aquest temps, com són COCEMFE España i el CERMI, institucions de tots els nivells, ajuntaments com el de Barcelona, Santa Coloma, Cornellà, Sant Feliu i la resta d’ajuntaments metropolitans, Diputació de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona, Generalitat, Consorci de la Zona Franca, i organitzacions com Fundació La Caixa o la Fundació Aigües de Barcelona, sense la col·laboració de les quals, la feina que hem fet hauria estat impensable i impossible.

Des de la meva nova responsabilitat confio a poder seguir treballant amb tots vosaltres i seguir avançant en l’exercici dels drets de les persones amb discapacitat, és la nostra obligació i la nostra responsabilitat.

Una forta abraçada

M. Pilar Díaz López

 

Font: Diarideladiscapacitat.cat