Els Jocs Special Olympics enceten la campanya per trobar voluntariat

La cita esportiva de persones amb discapacitat intel·lectual necessita més de 600 voluntaris i voluntàries per l’edició del 2018.

El 2018 tornarà a ser un any olímpic per a esportistes catalans, de diferents comunitats autònomes i delegacions estrangeres de Special Olympics. Del 4 al 7 d’octubre, prop de 1.500 esportistes amb discapacitat intel·lectualparticiparan en els Jocs Special Olympics amb la intenció de destacar en diferents disciplines com el bàsquet, el bàdminton, l’hoquei interior o el tenis. Altres especialitats seran la petanca, el ciclisme, la natació, la gimnàstica, l’atletisme, el tennis taula, el futbol sala o un clínic de judo.

En aquest sentit, els Jocs Special Olympics han llençat una crida de voluntariat per aconseguir més de 600 persones voluntàries que donin suport a l’organització, logística i gestió de l’esdeveniment esportiu i social referent per a les persones amb discapacitat. La Campanya de Voluntariat va engegar-se coincidint amb la Diada de Sant Jordi, en una crida que vol aconseguir voluntaris i voluntàries per a les dues seus on se celebrarà l’edició del 2018: la Seu d’Urgell i Andorra la Vella.

El voluntariat és l’essència dels Jocs Special Olympics, ja que esdevenen una peça clau perquè l’esdeveniment assoleixi l’èxit i es converteixen en el veritable pilar de la cita. De tasques, n’hi ha de ben diverses. Des de la traducció a llengües estrangeres, fins a la gestió del material esportiu que s’utilitza per a l’esdeveniment. Informàtica, allotjament, premsa, fotografia, etc. Qui ho vulgui, també pot fer voluntariat en tasques organitzatives com la confecció del programa de lleure, la secretària, informació, xofers, acompanyants… Per a especialistes en salut, hi ha la possibilitat de contribuir amb la seva acció voluntària en els primers auxilis o donant suport en programes de salut.

“Sense tu, res d’això serà possible”. Aquest és l’eslògan que han fet servir per animar a la ciutadania a fer voluntariat. A més, els voluntaris i voluntàries podran donar suport en el Programa YAP (Joves Atletes), un programa internacional pensat pels més joves, és a dir, infants amb discapacitat intel·lectual d’entre 2 i 7 anys per fomentar el seu creixement físic i mental.

Paral·lelament als Special Olympics 2018, també hi haurà la Fira dels Jocs i altres esdeveniments com el recorregut de la Torxa, l’acte inaugural o la cloenda. L’organització ha facilitat dos enllaços per poder fer-se membre del cos de voluntariat, un per a la Seu d’Urgell i un altre per Andorra la Vella.

Una agrupació esportiva amb 13 anys de vida

Els Special Olympics Catalunya és una agrupació esportiva que es va constituir el 9 de febrer del 2005. Forma part del moviment internacional Special Olympics, fundat per Eunice Kennedy Shriver, amb seu a Washington. El seu principal objectiu és fomentar la pràctica de l’esport i de les activitats de lleure com a via de desenvolupament personal i d’integració social per a les persones amb discapacitat intel·lectual. A més de fomentar la solidaritat, l’agrupació persegueix fer incidència per millorar les opinions i actituds de la societat respecte a aquest col·lectiu i facilitar l’intercanvi de coneixement i la recerca en l’àmbit de l’activitat física accessible.