Una fira aplega a Barcelona oportunitats laborals per a persones amb discapacitat

fira sí i millor!

Facilitar el contacte entre persones amb discapacitat que busquen feina i empreses que tenen llocs de treball per cobrir. La fira ‘Sí, i millor!, di-Capacitat i Talent’ se celebra el 9 i 10 de novembre a la Fira de Barcelona.

Un any més, a dins el Saló de l’Ocupació/Biz Barcelona, que es fa al recinte firal de Montjuïc, hi haurà espais i trobades per fomentar la inserció laboral de les persones amb discapacitat. Serà a la fira ‘Sí, i millor!, di-Capacitat i Talent’.

La fira ‘Sí, i millor’ l’organitza la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC) i en diferents espais, el 9 i el 10 de novembre, s’hi produiran tant entrevistes de feina cara a cara entre responsables de Recursos Humans de les empreses participants i les candidates, com xerrades, conferències i taules rodones sobre la inserció laboral de les persones amb discapacitat. La FECETC agrupa vuitanta-cinc Centres Especials de Treball (CET) que donen feina a unes set mil persones

“Moltes empreses han entès que són més competitives si aposten pel talent sense etiquetes”, explica el president de la FECETC, Josep Maria Solanellas. I hi afegeix que cada vegada hi ha més empreses conscients de la importància d’assessorar-se per part d’entitats especialitzades en la inclusió laboral de les persones amb discapacitat.

Un 2% dels llocs de treball

Un dels objectius de la fira és també que les empreses tinguin present que si tenen més de cinquanta persones treballadores estan obligades a què un 2% dels llocs de treball els ocupin persones amb discapacitat. En aquest marc, Solanellas indica que el certamen serveix per a “normalitzar-ho”.

En l’edició de la fira de l’any passat, tot i algunes restriccions encara per la pandèmia, hi van assistir gairebé mil nou-centes persones. Hi van participar vint-i-una empreses que van fer més d’un miler d’entrevistes. Pel que fa a contractes laborals, se’n van signar trenta-un. Al web del certamen s’hi pot consultar un buscador d’ofertes de feina.

L’entrada és gratuïta, però cal fer la inscripció. Les activitats de la fira ‘Sí, i millor!’ són accessibles i hi haurà intèrprets de signes. Les persones que la visitin hi podran accedir acompanyades per familiars o professionals, i aquestes persones també tenen l’entrada gratuïta.

Font: Xarxanet