La Fundació Privada Ilersis i l’associació Solidança, guanyadores de la 21a edició dels Premis al Foment de l’Ocupació Josep M. Piñol

Els guardons, dotats amb 10.000 euros cadascun, els atorga la fundació Acció Solidària Contra l’Atur, entitat federada de la FCVS. Els premis es destinen a reconèixer les millors iniciatives per a la lluita contra l’atur i a favor del treball digne. 

La Fundació Privada Ilersis, entitat federada de la FCVS, i l’associació Solidança han estat les guanyadores de la 21a edició dels Premis al Foment de l’Ocupació Josep M. Piñol que la fundació Acció Solidària Contra l’Atur, amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”, ha lliurat aquest 20 de novembre al Palau Macaya de Barcelona. La convocant del premi, també forma part de les més de 350 entitats que representa la FCVS arreu del territori. 

Es tracta de dos guardons, dotats amb 10.000 euros cadascun, destinats a reconèixer les millors iniciatives per a la lluita contra l’atur i a favor del treball digne que són atorgats per un jurat format per nou professionals experts en economia, treball social i enginyeria. Els criteris d’avaluació tenen en compte l’impacte social i laboral dels projectes i la possibilitat de facilitar treball digne a persones joves.

El premi a la innovació ha estat atorgat al projecte de gestió del Palau de Congressos de La Llotja de la Paeria de Lleida de la Fundació Privada Ilersis de Lleida i, el premi a la trajectòria, a l’associació Solidança de Sant Joan Despí.

Premi Piñol 2018 a la Innovació a la Fundació Ilersis pel projecte de gestió del Palau de Congressos de l’Ajuntament la Lleida

Ilersis és una entitat sense ànim de lucre dedicada a integrar socialment persones amb discapacitat intel·lectual i en risc d’exclusió que adopta les mesures oportunes per cobrir les seves necessitats vitals i de creixement personal. Amb la gestió del Palau de Congressos de l’Ajuntament la Lleida, a més de generar 21 llocs de treball de qualitat, la Fundació Ilersis aconsegueix donar més visibilitat al col·lectiu i també acabar amb certs estigmes que encara perduren en alguns sectors de la societat.

“Hem atorgat el guardó per considerar el projecte molt innovador, reproduïble i sostenible econòmicament”, manifesta el president d’Acció Solidària Contra l’Atur, Oriol Romances. “Que una entitat social i un ajuntament realitzin conjuntament una aposta trencadora en favor de la inclusió laboral de persones amb necessitats especials és un altre dels factors que hem tingut en compte”, afegeix Romances. 

Premi Piñol 2018 a la Trajectòria per a l’associació Solidança

Fundada l’any 1997 a Sant Joan Despí (Barcelona), Solidança és una entitat dedicada a la inserció sociolaboral i a la formació de persones vulnerables, Fins ara ha atès més de 3.250 persones de forma directa i més de 13.000 de forma indirecta. L’entitat va estar reconeguda l’any 2017 com a millor empresa d’inserció per la Generalitat de Catalunya i aquest any ha guanyat el concursos públics de Mataró i de Viladecans per a la gestió de les deixalleries i la recollida de roba d’aquests municipis, cosa que suposa incrementar en 60 els llocs de treball per al col·lectiu que atén l’entitat. “Hem considerat que el compromís de Solidança amb les persones vulnerables i amb el medi ambient, des de fa 20 anys, mereix el nostre reconeixement”, explica Oriol Romances.

Font: Acció Solidària Contra l’Atur