El Casal dels Infants fa una crida a la ciutadania per garantir un estiu en igualtat d’oportunitats

Prop de 2.000 infants i joves en situació de vulnerabilitat participaran en el Casal dels Infants durant l’estiu. L’obertura durant les vacances permet als més petits gaudir del lleure i consolidar coneixements adquirits durant el curs.

El Casal dels Infants ha celebrat aquest dimecres l’inici de les seves activitats d’estiu amb una gran festa a l’escola Rafael Alberti i a l’institut Rafael Casanova de Badalona. Durant la jornada, l’associació ha llançat una crida perquè la ciutadania col·labori per fer possibles els casals d’estiu, les colònies, els camps de treball i el projecte de reforç del català CAT-Estiu que organitza durant les vacances. Tenint en compte aquestes activitats i altres serveis de l’entitat que un cop acabat el curs adapten els seus continguts, prop de 2.000 infants i joves en situació de vulnerabilitat participaran en el Casal dels Infants durant l’estiu.

La directora general del Casal dels Infants, Rosa Balaguer, ha destacat la importància de seguir oferint un acompanyament social i educatiu als nois i noies que més ho necessiten durant els tres mesos de vacances d’estiu: “Són setmanes en què la majoria dels centres educatius tanquen, i és fonamental sumar esforços per garantir un estiu en igualtat d’oportunitats”.

Amb un donatiu puntual de 20 euros, per exemple, un infant podrà gaudir d’un dia d’excursió; amb 50 euros, tindrà garantit un dia de colònies: amb 100 euros, viurà una setmana de casal d’estiu amb dinar, i amb 350 euros, marxarà una setmana de colònies. Els donatius es poden fer a la web de l’entitat: https://www.casaldelsinfants.org.

Balaguer ha valorat que mantenir el Casal dels Infants obert per vacances permet a molts infants i joves gaudir del lleure i consolidar coneixements adquirits durant el curs en les estones de reforç escolar. A més a més, els permet guanyar autonomia, relacionar-se millor amb els altres i entrar en contacte amb la natura.

Al juliol, l’associació oferirà 1.550 places per a infants, adolescents i joves. A l’agost, comptarà amb 675 places per donar continuïtat a l’acompanyament d’infants i adolescents que hagin participat en les activitats del juliol o, en cas que quedin places lliures, acollir-ne de nous. D’altra banda, disposarà també de 350 places de serveis que ofereix durant el curs i que a l’estiu adapten els seus continguts, com ara el projecte maternoinfantil Vincles, l’Espai Tecnològic Comunitari i el Casal Familiar.

Presència a cinc municipis

Els infants i joves que participaran de les activitats d’estiu provenen dels barris on l’entitat té presència durant tot l’any: el Raval i el Besòs Maresme de Barcelona; Sant Roc i Llefià (Badalona); el Raval-Santa Rosa i Fondo (Santa Coloma de Gramenet); el Besòs i La Mina (Sant Adrià de Besòs) i el municipi gironí de Salt.

En la gran festa de l’estiu celebrada aquest dimecres a Badalona han participat infants i adolescents de tots aquests municipis. Concretament, s’han ofert tallers lúdics a més de 430 infants de 6 a 12 anys i a 200 adolescents de 12 a 16 anys. Una setantena de joves que també participen en l’associació han fet de voluntaris per dinamitzar els tallers.