El ‘Check In Solidari’ recapta més de 19.000€ per combatre l’exclusió social infantil

El Casal dels Infants i APARTUR tanquen la sisena edició de la campanya amb una donació que serà destinada a mares i els seus nadons de 0 a 3 anys del projecte Vincles.

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) ha lliurat 19.396 euros al Casal dels Infants amb motiu de la 6a edició del ‘Check In Solidari’, la campanya d’estiu per recaptar fons a més de 2.470 hotels de la ciutat. En aquesta edició, la recaptació anirà destinada al projecte social Vincles, que ofereix oportunitats a mares amb fills entre 0 i 3 anys en situació de vulnerabilitat.

Durant tot l’estiu, des de juliol fins a setembre, els hotels participants han donat un euro per cada reserva feta. A més dels apartaments turístics, 54 empreses s’han sumat a la campanya aconseguint, amb aquesta edició, un total de 86.500 euros donats al llarg dels diferents ‘Check In’ realitzats.

El projecte Vincles té l’objectiu de reforçar el lligam maternoinfantil, l’aprenentatge i els hàbits dels infants i la inserció social i laboral de les dones. En aquest sentit, amb la recaptació s’ha aconseguit l’atenció de gairebé 2.700 mares i nadons.

“Invertir recursos en l’educació de 0 a 3 anys és fonamental per al desenvolupament dels infants, especialment si les seves famílies es troben en situació de vulnerabilitat”, ha afirmat la directora general del Casal dels Infants, Rosa Balaguer.

Per la seva banda el president d’APARTUR, Enrique Alcántara, ha manifestat la implicació del sector turístic a Barcelona. “Volem ser líders a la ciutat i dins del sector turístic en la promoció del turisme responsable i sostenible”, ha explicat.

Amb la recaptació aconseguida, les mares del projecte Vincles poden familiaritzar-se amb el sistema educatiu, conèixer els seus drets i millorar la relació amb el seu entorn. Tanmateix, els infants guanyen autonomia en la seva preparació per a l’etapa escolar i adquireixen les competències necessàries per arribar a aquesta etapa de les seves vides.

Font: Xarxanet.org