La Magic Line finança 26 projectes socials amb més de 350.000 €

La mobilització ciutadana, promoguda per Sant Joan de Déu, bat rècords de participació i recaptació i destina el 100% dels beneficis a impulsar econòmicament projectes d’entitats socials.

La cinquena edició de la Magic Line, la mobilització ciutadana promoguda per l’Obra Social de Sant Joan de Déu, ha aconseguit recaptar 354,635€. En total, 300 accions solidàries de 912 equips participants amb la col·laboració de 700 persones voluntàries han aconseguit batre el rècord de participació i recaptació de la jornada amb uns beneficis que aniran destinats íntegrament a finançar 26 projectes socials. En aquest sentit, les àrees que es finançaran són: sensellarisme, salut mental, infància i joventut, sociosanitari, dependències i tuteles, exclusió social, recerca i cooperació internacional.

La mobilització solidària per les persones en situació de vulnerabilitat ha destinat diferents partides a finançar projectes propis i també d’altres entitats socials. Sant Joan de Déu, que va portar als turons de Barcelona un recorregut de 25km el dia 25 de febrer de 2018, treballa per cuidar persones que es troben en situacions complicades per qüestions mèdiques, econòmiques o socials. En concret, a l’Àrea Metropolitana de Barcelona disposen d’11 centres que atenen a persones que han perdut casa seva, amb un trastorn mental, amb dependència, persones migrades, etc.

D’una banda, els projectes que més import han rebut han sigut el programa Llars en l’àmbit del sensellarisme (35.000€), la unitat PRINCEP en infància i joventut (42.000€) i els ajuts socials del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu (25.000€). En línies generals, els àmbits que disposen de més finançament són el de salut mental amb un total de 67.000€, el d’infància i joventut amb 60.000€ i el de sensellarisme, amb 53.500€ repartits entre tots els projectes.

Entre les entitats escollides, algunes d’elles són l’Associació Punt de Referència, les fundacions Bayt al-ThaqafaAREDMambréGermà Tomàs CanetNostra Senyora dels Àngels i Banc de Recursos, i altres fundacions, xarxes assistencials i fundacions vinculades a Sant Joan de Déu tant a nivell nacional com internacional. Tots els projectes que han rebut finançament es poden consultar en una memòria de la Magic Line.

Els 26 projectes socials dels 11 centres de la institució i d’altres entitats de Barcelona es van donar a conèixer durant l’acte de cloenda de la Magic Line, que es va celebrar el dimecres 11 d’abril. Aquest acte va tenir lloc a l’auditori de La Pedrera amb la intervenció de les autoritats i personalitats relacionades amb l’entitat, i va comptar amb la música del grup VOZES, un projecte social que treballa per la integració a través de la música d’infants i adolescents.

Font: Xarxanet.org