Càritas organitza una festa de gòspel per garantir el dret a l’habitatge

Un total de 600 cantaires pujaran a l’escenari de l’Auditori del Fòrum de Barcelona el 16 de novembre.

‘Down by the riverside’ és un tema mític de gòspel, un estil de música popular religiosa propi de la comunitat negra dels Estats Units d’Amèrica. Serà un dels temes que, precisament, sonarà a l’Auditori del Fòrum de Barcelona a la GospelFest, l’esdeveniment solidari organitzat per Caritas Barcelona on el públic podrà cantar-lo de manera participativa. Oferir suport a les persones sense llar i amb menys recursos per mantenir un habitatge digne, és doncs la tornada que es repetirà durant el concert solidari.

En total 600 cantaires ompliran el recinte de música espiritual amb la batuta musical de Jordi Cardona, Ramon Escalé, Anna Roqué i Moisès Sala, grans professionals dedicats a la direcció de cors de gòspel. Un concert de llarg recorregut no podia promocionar-se, sense un vídeo explicatiu, produït per Barcelona Records, on es mostra la força de les més de 1000 veus solidàries que bastiran la sala d’un ambient litúrgic.

Amb els fons recaptats per la venda d’entrades es finançarà el Programa Sense Llar i Habitatge de Caritas Barcelona, que a més de garantir un habitatge adequat, assequible i segur, enforteix els vincles socials, laborals i familiars de les persones sense llar.  Actualment, segons dades de Caritas, hi ha més de 1.000 persones que dormen cada nit als carrers de Barcelona.

“Amb aquest programa, pretenem que les persones que han caigut en una situació d’exclusió social per manca d’habitatge, participin en processos de promoció i inserció social”, destaquen a la mateixa web del programa. Les entrades s’han posat a la venda amb un preu de 12€ i es poden comprar a través del portal Ticketea. Una altra manera de col·laborar és assistint com a públic o participar en la fila zero amb un donatiu. El concert solidari se celebrarà el 16 de novembre a les 21h del vespre.

Font: Xarxanet.org