Compra el tortell de Reis en benefici de les persones sense llar

El Gremi de Flequers de Barcelona i Arrels Fundació posen a la venda el tortell de Reis solidari per tal de sensibilitzar a la ciutadania i recaptar fons per als projectes de l’entitat.

El Gremi de Flequers de Barcelona i Arrels Fundació s’han unit per crear el tortell solidari a favor de les persones sense llar que es podrà comprar el proper dia 5 de gener. En total es vendran 3.415 tortells en sis municipis catalans i que, a més de la tradicional fava i el rei, inclouran unclauer de fusta fet a mà i que porta inscrita la reivindicació#ningúdormintalcarrer.

L’objectiu de la iniciativa és sensibilitzar i recaptar fons per als projectes de l’entitat; en aquest sentit, els forns que s’han sumat a la campanyadestinaran 1 euro de cada tortell que venguin a benefici d’Arrels. Els 3.415 tortells es podran trobar a 38 establiments d’11 empreses diferents i que s’ubiquen a sis municipis catalans: Barcelona, Castelldefels, L’Hospitalet de Llobregat, sitges, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. Aquí podeu trobar el llistat complet d’establiments que vendran el tortell de Reis a favor d’Arrels.

L’acció l’ha articulat el Gremi de Flequers, format per uns 300 agremiats que representen més de 1.200 establiments de venda a Barcelona.

Tortells que criden #ningúsenseclau

Aquesta nova iniciativa forma part de la campanya d’Arrels “Ningú sense clau, que juga amb la metàfora d’una clau i amb la idea de què significa per a les persones que viuen al carrer no tenir una clau: un objecte que per a la majoria de gent és quotidià però que per a una persona que no té llar simbolitza conceptes com dignitat, tranquil·litat, estabilitat o pau. La clau és una manera de donar a conèixer la problemàtica d’aquestes persones i a la vegada, sensibilitzar i implicar la ciutadania per aconseguir més allotjaments estables per a les persones que no en tenen.

La campanya “Ningú sense clau” també informa sobre què cal fer quan es veu algú vivint al carrer. Per això, s’estan realitzant diverses sortides per Barcelona en què s’informa sobre aquesta qüestió i s’ha elaborat un vídeo en què persones que han dormit o dormen al carrer donen la seva visió sobre què esperen les persones sense llar de la ciutadania. Des d’arrels es posa l’accent en el fet que tothom pot contribuir a fer possible el repte #ningúdormintalcarrer. 

Font: xarxanet.org