Arrels Fundació guanya el Premi Ciutadà Europeu 2018

La candidatura havia estat presentada per l’eurodiputat català Francesc Gambús i el premi ha estat atorgat pel Parlament Europeu. 

La Fundació Arrels ha estat guardonada amb un dels Premis Ciutadà Europeu 2018 que atorga el Parlament Europeu per premiar anualment els individus o entitats que particularment s’hagin distingit per la seva tasca excepcional, a través de la qual es promouen els valors europeus, així com l’enfortiment de la integració europea a través de la cooperació, la cohesió i la implicació en el desenvolupament de la comprensió mútua.

En els pròxims mesos, els premiats rebran les seves medalles en cerimònies nacionals, organitzades per les Oficines del Parlament Europeu en els Estats membres. Posteriorment, seran convidats a Brussel·les per a la cerimònia central que se celebrarà el 9 d’octubre de 2018.

La candidatura de l’entitat havia estat presentada per l’eurodiputat català Francesc Gambús, membre independent en el Grup del Partit Popular Europeu. Gambús ha declarat que “és un orgull que es reconegui la tasca d’una entitat com Arrels, que representa els valors europeus de solidaritat, voluntariat i cooperació mútua”“Vam decidir presentar la candidatura d’Arrels perquè cal visibilitzar a nivell europeu la tasca que estan duent a terme per les persones sense llar i la conscienciació social”, ha afirmat l’eurodiputat català.

Arrels ha acompanyat des de l’any 1987 més de 10.000 persones sense llar en el seu camí cap a l’autonomia, oferint allotjament, alimentació i atenció social i sanitària. Compten amb el suport de 54 persones contractades, prop de 400 persones voluntàries i 4.000 donants que fan possible dur a terme diferents programes d’actuació.

Els seus objectius són atendre les persones sense llar que es troben en les fases més consolidades d’exclusió perquè tornin a ser el més autònomes possible, sensibilitzar la ciutadania sobre la realitat de les persones sense llar, denunciar situacions injustes i aportar propostes que ajudin a transformar la realitat d’exclusió social.

Font: Diari de la Discapacitat