Càritas amb les víctimes d’Ucraïna

La crisi que està patint Ucraïna requereix una resposta urgent. Càritas ha obert un número de compte per comprar materials necessaris i ajudar les persones afectades pel conflicte.

El conflicte que està patint Ucraïna requereix d’una resposta urgent per evitar una catàstrofe humanitària. Les respostes solidàries han estat múltiples per tot el territori diocesà. Davant d’aquesta allau de generositat, Càritas Diocesana de Barcelona ha obert un número de compte corrent específic per a l’emergència, de manera que amb les aportacions rebudes es puguin comprar els materials necessaris per a Ucraïna o els països veïns:

ES82 2100 5000 5902 0012 8131

BIZUM: 33381

Tots els donatius rebuts es canalitzaran per dues vies. Per una banda, a través de Càritas Internacional que proporcionarà aliments, aigua potable, allotjament segur i kits d’higiene a qui ho necessiti. Per l’altra, es recolzarà al mossèn de la diòcesi Iurii Stasiuk -rector de la parròquia de Sant Josep i Santa Mònica-, que ha decidit tornar al seu país natal per poder atendre les persones que es troben a primera línia.

Des de Càritas Barcelona agraeix els innumerables missatges de solidaritat amb Ucraïna i els països veïns. Tanmateix, recordar que les donacions en espècie es faran arribar a les càrites pròximes a Ucraïna, ja que les càrites del país més afectat pel conflicte estan desbordades. 

Font: Càritas diocesana de Barcelona