La FCVS celebra el Dia mundial de les persones refugiades amb l’acte ‘Migracions: voluntariat i salut mental’

Es compartiran experiències de persones que es troben en un procés migratori i com els hi ha afectat en el seu estat emocional. A més, es coneixeran programes de voluntariat que contribueixen en el seu benestar social.

El 20 de juny és el Dia mundial de les persones refugiades. En el marc d’aquesta commemoració, la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) amb la col·laboració de la Comissió Catalana d’Acció pel Refugi, Punt de Referència i CPS Francesc Palau organitza l’acte ‘Migracions: voluntariat i salut mental’ el pròxim 19 de juny.

Els processos migratoris i la cerca de refugi comporten un conjunt de factors estressants que poden afectar la salut mental de qualsevol persona que l’hagi de viure. Aquesta jornada és una invitació a conèixer, per una banda, experiències de persones que es troben en diferents etapes d’un procés migratori i com els hi ha afectat en el seu benestar emocional. Per l’altra, els diversos programes de voluntariat d’entitats socials que contribueixen en el benestar social de persones que es troben en la mateixa situació.

Durant la sessió es durà a terme la taula d’experiències ‘Vivències i programes de voluntariat’. A través de tres diàlegs s’aprofundirà sobre les oportunitats de col·laboració que contribueixen a la millora de la salut mental de les persones que s’enfronten a les problemàtiques que impliquen els processos migratoris, i en els quals es troba immersa gran part de la població de la nostra societat.

A continuació, se celebrarà la ponència ‘Migracions i salut mental’ a càrrec de Nadia Morales, metgessa amb més de 10 anys d’experiència en l’àrea de la salut mental, psiquiatria transcultural i comunitària en poblacions vulnerables.

Programa

18.30 h – Benvinguda i presentació de l’acte

Claudia Frontino, periodista

18.40 h – Taula d’experiències. Vivències i programes de voluntariat

Irene Cubillán, voluntària del CPS Francesc Palau

Amira, voluntària de la Comissió Catalana d’Acció pel Refugi

Bàrbara Bort, responsable del projecte ‘Acull’ de Punt de Referència

Mohamed Benyamna, participant en el projecte ‘Acull’ de Punt de Referència

19.15 h – Ponència. Migracions i salut mental

Nadia Morales, psiquiatria transcultural i comunitària

19.35 h – Torn obert de preguntes

19.50 h – Cloenda

Ramon Nicolau, president de la Federació Catalana de Voluntariat Social

Condueix l’acte la periodista Claudia Frontino.

Lloc: Associació de Mestres Rosa Sensat. Sala d’actes. Avinguda de les Drassanes, 3. Barcelona

Inscripcions

L’acte és gratuït, però es prega inscripció prèvia a través del formulari.