S’obre el termini per optar a Capital Europea del Voluntariat 2025

La distinció serveix per reivindicar l’acció solidària de totes les capitals i municipis europeus i estendre els valors de la solidaritat a Europa

El Centre Europeu del Voluntariat (CEV) ha obert el termini per optar a Capital Europea del Voluntariat 2025. Fins al 2 de juny, les capitals i municipis europeus que hi estiguin interessats podran presentar la seva candidatura. Aquesta distinció permet reivindicar la seva acció solidària i estende els valors de la solidaritat a Europa.

Des del CEV, la Plataforma del Voluntariado de Espanya i també des de la FCVS, animem a les ciutats i municipis del país a presentar la candidatura a través dels ajuntaments respectius, els quals també es pot demanar informació sobre els avantatges derivats de rebre aquest reconeixement per part d’Europa.

A més, el 2025 serà declarat Any Europeu del Voluntariat i, per tant, confluirà amb el nomenament de la capital europea. Això aportaria al municipi o ciutat escollit una gran visibilitat dins i fora de les seves fronteres.

Què cal fer per presentar-se candidatura

Per tal de presentar candidatures, cal seguir les següents instruccions:

• Completar la sol·licitud de participació

• Publicar un vídeo (de màxim 5 minuts) que mostri el voluntariat i el seu impacte a la ciutat o municipal

• Si la proposta és acceptada, s’haurà de presentar una candidatura al proper Congrés de Tardor del CEV, que serà el 2 d’octubre a Dubrovnik, Croàcia.

La data límit de presentació de candidatures és el 2 de juny de 2023.

Para aclarir dubtes podeu contactar al correu_europa@plataformavoluntariado.org o a asuntoseuropeos@plataformavoluntariado.org