L’acte comptarà amb la intervenció de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i el testimoni d’una persona refugiada que donarà a conèixer l’impacte que ha tingut fer voluntariat en la millora de les seves condicions de vida
En commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) organitza l’acte ‘Contextualitzem els processos de refugi a Catalunya’ el pròxim 28 de juny a les 18 h a l’Ateneu L’Harmonia de Barcelona.
La crisi humanitària generada per la guerra d’Ucraïna ha desencadenat el desplaçament forçat de milers de persones. Aquest procés de refugi se suma als que s’estan produint en països com Etiòpia, Síria, Burkina Faso, Nigèria o Afganistan. Tot plegat, ha comportat que el nombre de persones desplaçades forçosament en tot el món hagi augmentat fins als 90 milions a finals del 2021, segons l’ACNUR.
A l’acte es contextualitzaran els processos de refugi dels últims anys a Catalunya i es parlarà sobre la diferència entre asil i refugi. A més, es reflexionarà sobre els procediments pels que han de passar les persones demandants i l’impacte del suport voluntari en la millora de les condicions de vida de les persones refugiades.
La trobada comptarà amb la ponència ‘Els processos de refugi a Catalunya’ a càrrec de Júlia Garcia, tècnica de voluntariat de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR). Tot seguit, hi haurà un espai d’experiències per conèixer el testimoni d’una persona refugiada que ha participat en programes de voluntariat.
Programa
18 h – Benvinguda i presentació
A càrrec de Berta Barquer, formadora de la FCVS
18.10 h – Ponència: ‘Els processos de refugi a Catalunya’
A càrrec de Júlia Garcia, tècnica de voluntariat de la CCAR.
18.40 h – Testimoniatge d’una persona refugiada vinculada a la CCAR.
19.15 h – Cloenda
A càrrec de Ramon Nicolau, president de la FCVS
Lloc: Ateneu L’Harmonia. Fabra i Coats. Carrer de Sant Adrià, 20. Barcelona).
Inscripcions
L’acte és gratuït però es prega inscripció prèvia a través del formulari.
Disseny imatge: Freepik