La FCVS s’adhereix al comunicat del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona davant dels fets ocorreguts a Melilla

El document demana l’assumpció de responsabilitats al Govern de l’Estat i reclama una investigació independent i rigorosa dels fets

El passat 24 de juny van morir a Melilla en circumstàncies violentes de maltractament policial 37 persones que intentaven creuar la tanca. La policia marroquina va creuar la tanca cap al costat espanyol per colpejar, detenir i tornar en calent les persones que havien aconseguit creuar la tanca, amb el resultat d’almenys 37 víctimes mortals.

Davant d’aquests fets, la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) donem suport al comunicat del Consell Municipal d’Immigració de rebuig a la tragèdia de Melilla.

El document denuncia els fets ocorreguts a Melilla i en demana l’assumpció de responsabilitats al Govern de l’Estat i també per les greus declaracions que va fer el president en què es va donar suport i es va felicitar el Marroc per la seva actuació. A més, reclama que la UE i l’Estat espanyol garanteixin una investigació independent i rigorosa dels fets.

En el comunicat es sol·licita la derogació per part de la UE de les polítiques migratòries basades en el control, la seguretat i la protecció de fronteres que inclouen acords amb tercers països no segurs, on no es garanteix el respecte als drets humans. Així mateix, es demana l’adopció d’una política migratòria i d’asil a tota la UE i a Espanya, que posi al centre els drets humans de les persones que es veuen obligades a migrar, amb l’establiment de vies segures per accedir a la UE i a Espanya.