Tot a punt pel V Congrés del Tercer Sector Social

La Federació Catalana de Voluntariat Social estarà present a la mostra de federacions que tindrà lloc durant la celebració inaugural i presentarà dos dels seus projectes, Guanyem-hi tots i Mirades, a l’Àgora del dia 16. 

La Taula d’Entitats del Tercer Sector de Catalunya celebrarà el proper 14 de juny l’acte inaugural del V Congrés del Tercer Sector Social que finalitzarà el dia 17. A menys d’una setmana pel començament del congrés i sota el lema “Crèixer socialment. Més equitat, més sostenibilitat, més solidaritat“, es vol remarcar que el creixement a les societats modernes s’ha de traduir, fonamentalment, en creixement social, dignitat i benestar per a tothom.

La conferència inaugural portarà per títol ‘Créixer socialment: la batalla per la dignitat pendent’ i anirà a càrrec del Doctor en filosofia, Xavier Antich. Seguidament es realitzarà la inauguració institucional de la mà del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa i el president de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Oriol Illa. Els actes inaugurals del congrés seran presentats per la periodista Mònica Terribas i tindran lloc a la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya.

Durant la inauguració del V Congrés se celebrarà al vestíbul del TNC una mostra de les 35 federacions d’entitats membres de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya on la Federació Catalana de Voluntariat Social hi serà present.

A més, el dia 16 en una Àgora participativa al Hall del CCCB, més de cent entitats diferents presentaran 154 experiències innovadores: 131 en l’àmbit de la intervenció social; i 23 en el camp de la millora organitzativa, de finançament o de gestió.

Des de la FCVS aproparem als congressistes els projectes de “Guanyem-hi tots!” des de les 15:10 a les 15:30 h i des de les 15:35 a les 15:55 h a la taula 23. El torn del projecte “Mirades” serà des de les 16:50 a les 17:10 h i des de les 17:15 a les 17:35 h a la taula 15.

“Guanyem-hi tots” és un programa de donació de material de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) que facilita l’accés a material d’empreses, institucions i particulars a les entitats que el necessitin. D’aquesta manera, es pot seguir utilitzant material en bon estat, allargant així la seva vida útil i que se’n beneficiïn les entitats.

Per altra banda, el projecte “Mirades” és un projecte de sensibilització i de comunicació basat en la metodologia de l’aprenentatge i servei, per la qual els alumnes adquireixen coneixements sobre llenguatge audiovisual i voluntariat i, a la vegada, fan un servei a entitats socials dotant-les de reportatges audiovisuals en els quals s’explica el seu projecte.

Al llarg dels 4 dies del V Congrés del Tercer Sector Social també tindrà lloc una conferència plenària, 2 col·loquis, 8 debats i s’oferiran 18 rutes per tot el territori català per conèixer 41 projectes i serveis d’entitats.

Consulta el programa i realitza la teva inscripció al congrés en el següent enllaç.