Tast Social 2023: Prop d’una vintena d’entitats socials de Tarragona apropen el voluntariat a la ciutadania

Desenes de persones es van apropar a la novena edició de la Trobada d’Associacions Socials del Tarragonès que es va celebrar el passat 10 de novembre a la Plaça Corsini

Desenes de persones es van apropar a la Plaça Corsini de Tarragona on una vintena d’entitats socials van participar el passat divendres 10 de novembre, a la novena Trobada d’Associacions Socials del Tarragonès, coneguda com TAST Social, organitzada per la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS).

Les entitats socials van donar a conèixer la seva tasca i la importància de les persones voluntàries per poder-la desenvolupar amb èxit. 

“Un any més hem trepitgat el carrer i hem sortim a donar visibilitat de les entitats socials a la província de Tarragona, enguany sota el lema ‘Fes Voluntariat’. Les entitats necessiten fer créixer als seus projectes i gràcies a la tasca de les persones voluntàries poden fer front. Necessitem també donar visibilitat i reforçar la tasca de la persona voluntària així com de les entitats“, explica Laura Justícia, técnica de la FCVS a Tarragona que va una valoració positiva de l’acte.

‘Fes Voluntariat’, el crit de les entitats

“Aquest any, hem tingut una major afluència de públic de totes les edats, i també major afluència de representacions públiques, que agraïm la seva presència perquè també s’apropin a les diferents realitats que donen cobertura les entitats”, afegeix la técnica de la FCVS a Tarragona. “La valoració de les entitats assistents ens permet poder treballar amb visió de futur, i treballar ja amb el següent Tast social, amb ganes de gaudir i de sortir al carrer per crear sinergies“, conclou.

Les entitats van organitzar diverses activitats per apropar als ciutadants al món de les associacions socials, entre elles, tallers d’entrevistes, manualitats i d’aprofitament alimentari, en el marc de la mostra. 

Enguany les entitats participants van ser: Afanoc Tarragona, ONCE, La Muralla, Projecte Home, Banc d’Aliments de les comarques de Tarragona, Espai Fundació Catalunya la Pedrera, Espigoladors, Si jo puc, tu tambe EPILEP, AECC, Amics de la Gent Gran, Avismón, Quilometre Zero, Apropa Cultura, Voluntariat per la Llengua, CERADAI, Fundació Santa Teresa i Fundació Onada.