La Fundació Mambré llença la campanya ‘Totxana solidària’ per garantir lloguers dignes

L’entitat s’ha marcat com a objectiu aconseguir 50 pisos a Barcelona que es destinaran a persones que viuen en situació de pobresa extrema o alta vulnerabilitat social.

La Fundació Mambré ha decidit fer una campanya solidària per oferir un habitatge digne a les persones en situació de sensellarisme o en risc d’exclusió#TotxanaSolidaria és una iniciativa que apel·la directament a les persones propietàries perquè lloguin el seu pis a col·lectius en situació d’alta vulnerabilitat social. Centrada a Barcelona i la seva àrea metropolitana, l’entitat s’ha marcat com a objectiu arribar als 50 pisos llogats, dels quals ja han aconseguit el 20% de la fita proposada. En aquest sentit, el pis es llogarà a nom de l’entitat i a més s’oferiran diferents serveis prestats per la Fundació.

Segons dades de la Secretaria d’Habitatge i Millora Urbana, aconseguides a partir de les fiances de lloguer dipositades a l’INCÀSOL, la mitjana per llogar un pis a Barcelona se situa en 875,78€, amb només quatre districtes que no superen la xifra de 800€. L’alt preu dels pisos de lloguer a la capital catalana fa que moltes persones que no tinguin prou ingressos per poder pagar-los es quedin excloses i es vegi vulnerat el seu dret a l’habitatge. Per aquest motiu, la Fundació Mambré vol trobar propietaris i propietàries compromesos que posin els seus pisos a lloguer a llarg termini.

Entre tot el que ofereix l’entitat, destaquen certs avantatges com el contracte de lloguer o un conveni de cessió signat amb la Fundació, la titularitat dels subministraments, la gestió d’incidències o el manteniment i cura de l’habitatge per tornar-lo en perfecte estat un cop acabi la cessió. A més, la Fundació s’ha compromès a fer un seguiment social de les persones que hi resideixin i a rehabilitar o adequar el pis sempre i quan no siguin problemes estructurals. Per últim, l’organització també oferirà una assegurança per als pisos llogats.

Actualment 3.474 persones viuen en situació extrema. Entre els col·lectius més vulnerables destaquen les joves, persones soles, dones que pateixen violència de gènere, algunes famílies i persones grans amb pocs recursos. “Aquesta totxana és una crida a l’acció, sense tu no pot arribar enlloc, si la comparteixes pot arribar a moltes persones”. El missatge del vídeo de la campanya #TotxanaSolidaria, doncs, és una crida a totes aquelles persones que vulguin col·laborar amb la campanya.

Sobre la Fundació Mambré

L’entitat treballa per acompanyar a les persones sense llar en la seva lluita per un habitatge digne i per la inserció social i laboral. Entre els seus objectius principals, destaca l’atenció a les necessitats residencials de persones en situació d’exclusió social a través d’una borsa d’habitatge pròpia. Constituïda l’any 2007, va ser impulsada per quatre entitats: la Fundació ArrelsAssís Centre d’acollidaFilles de la Caritat i l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu.