‘Tots tenim un àngel’, la campanya de Caritas Barcelona per celebrar els seus 75 anys

L’entitat d’acció social ha ajudat més d’1,5 milions de persones durant la seva història, amb el suport del voluntariat.

Tots tenim un àngel’ és la campanya que ha llençat Caritas Barcelona per celebrar els 75 anys d’història de l’entitat. Per commemorar aquesta efemèride, l’entitat ha llençat un espot que il·lustra el poder transformador del seu acompanyament al llarg dels tres quarts de segle de vida que té l’organització. Segons dades de Caritas, durant aquest temps han atès més d’1,5 milions de persones, de les quals 23.000 van rebre suport durant el 2018.

La campanya vol posar en evidència com tothom té un àngel al costat, un reforç psicològic i emocional per fer que la persona torni a creure en ella mateixa. Durant el 2018, són 1.297 persones les que han trobat feina a través dels programes de Caritas, una fita que fa que les persones més vulnerables puguin tornar a tirar endavant.

“Molts cops hem sentit a dir que som com un àngel, però els vertaders àngels tenen nom i cognoms. Pots ser tu”, apel·len directament des del web de #TotsTenimunÀngel. Amb aquesta frase es posa en valor la tasca dels socis i sòcies, donants, persones voluntàries i equip tècnic que durant les set dècades ha ajudat l’entitat a construir el que són avui dia.

Caritas Barcelona compta amb 20 espais d’acollida individualitzada, 5 espais d’atenció psicològica, 5 espais dedicats al suport en grup i una assessoria jurídica. Des de l’entitat acompanyen i orienten sense fer cap distinció per raó de creences ni de cultura. Amb tot, l’entitat també posa en relleu el valor del voluntariat i ha habilitat al web un espai per aconseguir noves persones voluntàries que vulguin ser els àngels d’aquells qui més ho necessiten.

Font: Xarxanet.org