El canvi necessari per a les eleccions de la Taula del Tercer Sector

 Catorze federacions sòcies de La Taula d’Entitats del Tercer Sector Social impulsen i donen suport a un Pla de treball conjunt que aposta per construir una Taula més independent, democràtica i social

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) s’adhereix a un Pla de treball conjunt i presenta la seva candidatura a presidir La Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, en la persona de l’actual presidenta de la FCVS, Francina Alsina. Es pretén que el Pla es pugui desplegar durant el nou mandat per tal de construir una Taula més independent, democràtica i social. A més, s’aposta perquè esdevingui una eina útil de consens a disposició de totes les federacions i perquè els valors que el voluntariat social defensa s’enxarxin de manera transversal en tot el tercer sector social de Catalunya.

Francina Alsina, vinculada estretament a l’associacionisme i el voluntariat a Catalunya, té una trajectòria ininterrompuda de prop de 30 anys com a voluntària en l’àmbit de les persones sense sostre, a l’entitat Arrels Fundació. És precisament a partir d’aquest compromís i coneixement, que les entitats de la FCVS la van votar primer com a coordinadora territorial de Barcelona i, fa set anys, com a presidenta. D’altra banda, va ser membre de la Junta Directiva de La Taula en nom del Consell Directiu de la FCVS entre 2007 i 2009.

Junta Directiva

Vuit de les catorze federacions que donen suport al Pla de treball conjunt han presentat la seva candidatura per formar part de la Junta Directiva i acompanyar a la FCVS i a Francina Alsina en aquest projecte. Aquestes entitats són: COCARMI, Cooperatives d’Iniciativa Social, DINCAT, ECAS, FEDAIA, Federació ECOM, FEPCCAT i Fundació Pere Tarrés. Així mateix, s’espera la incorporació progressiva del màxim nombre de federacions candidates perquè sigui un projecte ampli i de consens.

La nova Junta té al davant  el repte, després de la crisi de l’estiu, de reconduir La Taula cap a la seva missió fundacional al servei de les federacions membres.