Convocats els Premis Ateneus 2017

La categoria “Treball en xarxa” premia les iniciatives organitzades per entitats de la FAC amb altres entitats que potenciïn la incidència de l’associacionisme a la societat.

La Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) convoca la 28a edició dels Premis Ateneus amb l’objectiu de reconèixer la creativitat, l’originalitat, la qualitat i l’esforç de les entitats culturals, les persones, les empreses i els mitjans de comunicació del país per promoure la cultura i l’associacionisme cultural.

Fins al 12 de novembre de 2017, les candidatures es poden presentar exclusivament omplint aquest FORMULARI D’INSCRIPCIÓ.

Existeixen 7 categories diferents:

  • Premi Comunicació Associativa
  • Premi a la Creativitat Artística
  • Premi a la Capacitat d’Innovació
  • Premi Foment de la Participació
  • Premi Jove, Proposa! 
  • Premi al Treball en Xarxa
  • Premi de la Votació Popular (*)

Cada categoria disposa d’un primer premi de 1.500 € i el guardó; un segon premi de 900 € amb diploma, i un tercer premi de 300 € amb diploma.

(*) Totes les candidatures presentades a les diferents categories participaran automàticament al Premi de la Votació Popular, categoria coorganitzada amb el Diari ARA, que possibilita la votació oberta dels projectes a través del portal que s’habilitarà properament per a l’ocasió . Les votacions es podran realitzar del 20 de novembre a l’11 de desembre de 2017.

El veredicte del jurat es farà públic el dia del lliurament dels Premis Ateneus a mitjan de desembre de 2017. Si el jurat ho considera oportú, podrà declarar el premi desert en qualsevol de les seves categories.

Consulta la documentació relacionada:

Novetats 2017: redefinim categories i augmentem la dotació econòmica

Enguany hem modificat la nomenclatura d’algunes categories. El Premi als Mitjans de Comunicació passa a denominar-se “Premi a la Comunicació Associativa” i el Premi a la Integració Social es converteix en el “Premi al Treball en Xarxa”. A més, en aquesta edició, el tercer premi de cada categoria atorgarà una dotació econòmica de 300 € a les candidatures guanyadores.

Acte de lliurament Premis Ateneus 2017

L’acte de lliurament dels Premis Ateneus 2017 es celebrarà a mitjan de desembre a l’emblemàtic edifici de La Pedrera (Barcelona). L’organització confirmarà la data i l’hora properament. A l’esdeveniment també es lliuraran diplomes d’aniversaris destacats a enitats federades: Societat Coral Diadema Corberenca, Foment Hortenc i Ateneu Bisbalenc (100 anys); Ateneu Unió de Santa Coloma de Cervelló i Centre Sant Pere Apòstol (125 anys).

Font: Ateneus.cat