Càritas proposa marcar les dues caselles en la declaració de la renda

Sota el lema “Algunes persones no donen res. Unes altres només la meitat. Millor 2”, l’entitat anima a la ciutadania a posar la “X” de manera conjunta a les dues caselles solidàries de l’assignació tributària.

Càritas torna a proposar a tots els contribuents el mateix missatge que ve llançant en els darrers anys, marcar la “X” a les dues caselles solidàries de l’assignació tributària: la destinada a l’Església catòlica i la d’activitats d’interès social. Sota el lema “Algunes persones no donen res. Unes altres només la meitat. Millor 2”, es pretén cridar l’atenció dels ciutadans sobre la possibilitat que tenen de multiplicar per dos el seu compromís solidari a través de la declaració de la renda.

Es tracta d’una opció molt senzilla, ja que quan es marquen totes dues opcions de forma simultània, els ciutadans poden col·laborar a la vegada, i sense cost afegit, amb un 0,7% de la seva base imposable a sostenir l’acció de l’església i amb l’altre 0,7% a donar suport a les finalitats socials que desenvolupa Càritas i altres organitzacions que reben fons de l’IRPF per finançar una part de la seva labor solidària.

Molts contribuents desconeixen que tenen a les seves mans la possibilitat de marcar conjuntament les dues caselles solidàries a la declaració de la renda i poder ajudar el doble a les persones en situació social més vulnerable. Aquesta opció no afecta en absolut la quota final de la declaració ni tampoc significa que s’acabi pagant més ni que es redueixi l’import a retornar, sigui quin sigui el resultat de la declaració.

En l’exercici de l’any passat, dels gairebé 19,5 milions de declarants, 4.088.107 van marcar conjuntament les dues caselles, el que va suposar un augment del 10% en relació a l’exercici anterior. Tanmateix, hi continua havent un gran nombre de contribuents, concretament un 30% (5,89 milions de declarants l’any passat), que no marca cap de les dues caselles solidàries.

declaracion de la renta el confidencialCàritas rep fons de les dues caselles

Càritas, com a entitat del tercer sector d’acció social, rep fons per als seus projectes socials aportats pels contribuents a través de la casella de “Finalitats socials”. L’any 2016, la partida gestionada per Càritas va ascendir a 27,6 milions d’euros, que es van destinar a 33 programes socials repartits per tot l’Estat i dels que se’n van beneficiar 424.814 persones en situació de dificultats social.

Però, al mateix temps, com a Confederació oficial de les entitats d’acció caritativa i social de l’Església catòlica, Càritas rep també el suport financer de la Conferència Episcopal i, de les 70 diòcesis de l’Estat, que també reben el suport financer de les persones que marquen la casella destinada a l’Església catòlica. Sense aquesta íntima col·laboració no seria possible per Càritas mantenir la densa xarxa de centres i serveis a través dels quals va acompanyar fins a 1.975.000 a tot l’Estat, ni tampoc impulsar les accions de lluita contra la pobresa.

Font: xarxanet.org