La FCVS i les seves entitats, indignades

La FCVS considera inadmissible la Sentència del Tribunal Suprem on una seixantena d’entitats socials catalanes poden deixar de rebre 13M€ de la casella del 0,7% de l’IRPF.

La FCVS, que interactua avui amb 347 seus d’entitats a Catalunya, les quals representen a 286 entitats membres, i que engloba més de 75.000 persones voluntàries:

1.- Considera  inadmissible la Sentència d’ahir que conclou, malgrat les 13 sentències anteriors del Suprem i del Constitucional, que l’Estat té competències per a la distribució d’aquests fons atès que no van destinats a l’assistència social.

2.- Denuncia que l’Estat, volent evitar sentències desfavorables, ha eliminat el concepte d’assistència social de les bases de la convocatòria, malgrat saber que el conjunt de les entitats beneficiàries de les subvencions treballen en la intervenció social: així esquiva que aquesta matèria, en ser de competència exclusiva de les Comunitats Autònomes, s’hagi de pactar.

3.- Denuncia que el model actual afectarà una seixantena d’entitats socials catalanes, que deixaran de rebre prop de 13M€, malgrat Catalunya és la Comunitat Autònoma que aporta més recursos al fons anual del 0,7% de l’IRPF.

4.- Denuncia el model actual, que limita la distribució d’aquests ajuts a les entitats que siguin d’àmbit estatal.

Vegeu les xifres de la nota de premsa de La Taula d’Entitats del Tercer Sector

Consulta la sentència del Suprem (març 2016)

Descarrega’t la nota de premsa