Oberta la convocatòria dels Premis Ateneus 2018

La categoria “Treball en xarxa” premia les iniciatives organitzades conjuntament per entitats de la FAC amb altres entitats de Catalunya que potenciïn la incidència de l’associacionisme a la societat.

La Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) ha obert la convocatòria dels 29s Premis Ateneus, uns guardons que l’entitat convoca anualment des de l’any 1989, amb l’objectiu de reconèixer la creativitat, l’originalitat, la qualitat i l’esforç que fan les diferents associacions culturals, les persones i les empreses del país per promoure la cultura i l’associacionisme cultural.

Categories

Els guardons s’adrecen a totes les entitats sense ànim de lucre que presenten propostes de projectes de qualitat en alguna de les sis categories proposades:

Premi Comunicació Associativa
• Premi a la Creativitat Artística
• Premi a la Capacitat d’Innovació
• Premi Foment de la Participació
• Premi Jove, Proposa!
• Premi al Treball en Xarxa

Premis

Les entitats premiades reben un guardó i/o una dotació econòmica (1r Premi de 1.500 euros + guardó, 2n Premi de 900 euros + diploma i 3r Premi de 300 euros + diploma) amb la voluntat de promoure la continuïtat i/o innovació en els seus projectes.

Terminis

La presentació de candidatures finalitzarà el diumenge 11 de novembre de 2018, a les 24 hores. Només s’acceptaran les candidatures trameses via web que hagin estat presentades dins d’aquest període i que s’ajustin als requeriments previstos al formulari de presentació.

Només es podrà presentar una candidatura per categoria. Respecte a les imatges extra que es requereixen al formulari, caldrà adjuntar-les per separat en un correu electrònic a premis@ateneus.cat.

El veredicte el decidiran els membres d’un jurat triat per la Federació d’Ateneus, el Departament de Treball, i el Departament de Cultura. Les distincions seran per als tres primers classificats de cada categoria i els criteris de valoració giraran al voltant de la implicació de cada projecte de col·lectius i persones, l’interès cultural, el grau de difusió, l’impacte social, la promoció de la llengua catalana i l’arrelament al territori.

La gala se celebrarà el dimecres 12 de desembre a Barcelona, on es coneixeran els guardonats, segons el veredicte final del jurat. El lloc i el programa de la cerimònia s’anunciaran amb suficient antelació al web de la FAC.

Font: Ateneus.cat