La Fundació Germina engega un documental per narrar les vivències de les persones refugiades

Una part del projecte Open Your Borders es finançarà amb una campanya de micromecenatge, on l’objectiu és aconseguir 1.500 euros.

La Fundació Germina ha engegat a la plataforma Verkami una campanya de cofinançament per dotar de recursos una part del projecte Open Your Borders. Amb l’objectiu d’aconseguir 1.500 euros, l’entitat realitzarà un curt documental on es recolliran les experiències, vivències, reflexions i emocions de persones refugiades.

Així doncs, un grup d’adolescents i joves entre 15 i 18 anys de Santa Coloma de Gramenet s’endinsarà de primera mà per conèixer la situació actual de les persones refugiades i enregistraran en vídeo tota la seva experiència, amb la col·laboració d’entitats com la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), Proactiva Open Arms o el Servei Civil Internacional de Catalunya (SCI). Ibeth, Adela, Mahak, Alejandro, Simbra, Hajar y Youssef són els i les protagonistes d’aquesta investigació per descobrir les extremes condicions amb les quals han de viure 22,5 milions de persones al món.

Un dels reptes del projecte es anar a Viena per conèixer de primera mà quines són les reflexions de les famílies que arriben a un altre país europeu, sempre des d’un punt de vista jove i amb la voluntat de sensibilitzar a infants, adolescents i adults sobre la problemàtica de les persones que han fugit dels seus països per motius de guerra, canvi climàtic o discriminació ètnica.

Els diners aconseguits a través de la campanya de micromecenatge aniran destinats a comprar una càmera bàsica per gravar amb una mínima qualitat tot el projecte, a pagar l’allotjament en albergs de la capital austríaca i a muntar, editar i difondre el curtmetratge i el projecte. Els vols, el transport i les sortides dins del territori, el sou de l’equip educatiu que acompanyarà als joves i l’elaboració de materials i impartició de tallers aniran a càrrec de la Fundació Germina.

Amb tot, el curt s’espera que es presenti entre el març i l’abril del 2019. Les persones que col·laborin econòmicament en la sostenibilitat del projecte, rebran diferents recompenses com una samarreta Open Your Borders, una còpia personalitzada del curt, un pòster o l’assistència a les jornades segons la quantitat aportada.

Font: Xarxanet.org